*Nettavisen* Sport.

- Mange skeptiske til Kaggestad

Foto: Privat (Privat)

Ressursperson i Skøyteforbundet knallhardt ut mot Olympiatoppens mann.

21.01.10 15:47

Torsdag trakk Johan Kaggestad seg som Olympiatoppens mann på skøyter.

- Det er mange som har vært skeptiske til Kaggestads kompetanse, og han ble aldri den ressurspersonen for skøyteløp vi i miljøet håpet på, sier veteranskøyteløper og Skøyteforbundets ressursperson på inline, Morten Henriksen, til Nettavisen.

- Ikke som løping og sykling
Han forteller at det var flere som stusset da Kaggestad overtok som Olympiatoppens mann på skøytelandslaget etter Finn Aamodt.

- Jeg har følelsen av at Kaggestad har vært en nødløsning fra Olympiatoppens side. Skøyter har en egenart som skiller seg fra andre utholdenhetsidretter som løping og sykling, der Kaggestad har sin kompetanse, mener Henriksen.

Dermed har heller ikke Kaggestad greid å bidra til å demme opp for årsakene til den uroen skøytemiljøet har opplevd de siste månedene.

- Vi som har holdt på en stund vet at man ikke kan trene på samme måte på skøyter som i de idrettsgrenene. Dessuten har treningsprinsippene innenfor hurtigløp utviklet seg mye de senere årene, både i Amerika og Asia. dette er Kaggestad neppe oppdatert på, sier Henriksen.

Spesielt skøytemiljø
Henriksen forteller om et spesielt skøytemiljø, som Kaggestad aldri har knekket koden til.

- Han har vært overrasket over engasjementet i skøytemiljøet, men når man tar en sånn jobb må man være klar over at det er mange som mener mye, sier Henriksen.

Han er ikke imponert over måten Kaggestad har taklet prosessen rundt Maren Haugli-saken som førte til sparkingen av landslagstrener Peter Mueller.

- Jeg har inntrykk av at Kaggestad mener det er svært uheldig at Håvard Bøkko er blitt fratatt treneren sin. Men at medaljer er underordnet den etiske siden skjønner jeg ikke. Det er ikke mange konkrete ting som er skjedd for å få etikken på plass, men mye er gjort for å bygge opp Bøkko igjen, avslutter Henriksen.

Nettavisen fikk torsdag ettermiddag ikke tak i Johan Kaggestad.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag