Gå til sidens hovedinnhold

- Mange som ønsker å ta skalpen på meg

Og det trigger Eirik Brandsdal før VM-sesongen.

OSLO SENTRUM (Nettavisen): Eirik Brandsdal har etablert seg som en av Norges beste sprintere i internasjonal herrelangrenn.

Med tre verdenscupseiere, NM-gull og tredjeplass i den totale sprintverdenscupen forrige sesong, har 25-åringen virkelig satt sitt preg på langrennssporten.

- Jeg tror de andre har litt mer respekt for meg nå og følger mer med på hva jeg gjør og hva jeg holder på med, forteller Brandsdal til Nettavisen.

- Mange som ønsker å ta skalpen på meg
Brandsdal tok sin første verdenscupseier i 2010/2011-sesongen, etter å ha slitt med en korsbåndskade hele sommeren. Forrige sesong startet litt trått for den norske sprinteren, men etter nyttår gikk han inn til en ny verdenscupseier på skøytesprinten i italienske Milano.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

Like etter kapret han NM-gullet i sprint på Voss, før han senere i sesongen kunne juble for verdenscupseier i både Drammen og Stockholm.

De tre siste nevnte rennene gikk alle i klassisk stil - den samme stilarten som er under VM-sprinten i Val Di Fiemme.

- Jeg gikk jo fort i klassisk sprint i fjor og tok to av verdenscupseirene mine i klassisk sprint. Det er nok mange som ønsker å ta skalpen på meg nå og det trigger meg litt ekstra, sier sprinteren.

- Jeg vant jo en i skøyting, men jeg følte helt klart at det gikk best i klassisk, forteller Brandsdal til Nettavisen.

- Det handler litt om egen selvtillit og det mentale. Når du lykkes kommer du i dytten, men når du kommer møter motgang og begynner å tenke kan det gå ut over prestasjonen, sier han.

- VM-gull er drømmen
Eirik Brandsdal har planen klar for den kommende langrennssesongen og han vet hva godt hva som står øverst på ønskelisten.

- Det er gull på VM-sprinten som står på ønskelisten, sier Brandsdal.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

- Jeg skal ikke delta på Tour de Ski. Det er i hvert fall ikke planen så lang. Da skal det skje noe drastisk, forteller han.

Brandsdal utelukker heller ikke at han vil satse på å gjøre det bra i sprintverdenscupen.

- Jeg må se litt hvordan det går fra starten av sesongen. Det kan fort hende at det blir lite verdenscuprenn, men selvfølgelig er det mål nummer to, etter VM. Jeg vil prøve å hevde meg i sprintcupen, for jeg vil ikke gjøre det noe dårligere enn i fjor, forteller Kjelsås-løperen, som endte på tredjeplass i den totale sprintverdenscupen forrige sesong.

Her kan du se hvordan det gikk i sprintverdenscupen forrige sesong.

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger