RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Warren Little / Getty Images / All Over Press (2013 Getty Images)

- Mange spillere fikser kamper

Sist oppdatert:
Snookerikonet Ronnie O'Sullivan går hardt ut mot egne kolleger.

Den 38 år gamle briten Stephen Lee venter på sin dom etter at han ble kjent skyldig i å fikse totalt sju snookerkamper i 2008 og 2009.

Dette overrasker ikke sportens store superstjerne, Ronnie O'Sullivan.

- Jeg har hørt at det er mange andre spillere som også fikser snookerkamper. Jeg antar at Steve Lee bare ble fersket, skriver O'Sullivan på sin twitterkonto.

37-åringen har blitt verdensmester fem ganger, først i 2001 og sist nå i mai i år. Han bør med andre ord kjenne sporten godt.

- Det er ingen grunn til bekymring hvis du ikke har noe å skjule, men det er mange som har mye å skjule. Det er derfor folk ikke snakker fritt. De gjemmer seg, mener O'Sullivan.

Han erkjenner at han neppe vinner noen venner på å uttale seg om dette.

- De kommer sikkert til å bøtelegge meg for å snakke om dette. De liker ikke at du gjør det. De liker å skyve ting under teppet.

Stephen Lee benekter at han er involvert i kampfiksing, men ble likevel kjent skyldig i å tape med vilje mot Ken Doherty og Marco Fu under Malta Cup i 2008.

Lee skal også bevisst ha tapt det første «framet» mot både Stephen Hendry og Mark King i UK Championship i 2008, samt tapte med et forhåndsavtalt sluttresultat mot Neil Robertson under Malta Cup i 2008 og mot Mark Selby under China Open i 2009.

Ifølge BBC er det ingenting som tyder på at noen andre spillere har vært involvert i kampfiksingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere