RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Mangler bare at jeg blir frisk i hodet

Foto: Gorm Kallestad (Scanpix)
Sist oppdatert:
Tonje Larsen har aldri vært bedre - i kroppen.

SLOVENIA - NORGE 16-32 (6-19):

LILLEHAMMER (Nettavisen): Tonje Larsen har vært mye plaget av skader i løpet av karrieren, og kneskaden «jumpers knee» har vært en grunn til at hun i mange år ikke har kunnet bidra like mye som hun selv ønsker i klubblaget Larvik og på landslaget. Nå er imidlertid veteranen frisk som en fisk.

35-åringen sier selv at hun ikke kjenner noe til de problemene som tidligere har plaget henne, og under årets EM på hjemmebane har hun så langt vært en gigant, spesielt i et bunnsolid forsvar.

- Ja, nå mangler det bare at jeg blir frisk i hodet, sier veteranen til Nettavisen med et stort smil.

- Jeg trener greit nå, og spesielt mye styrke. Det hjelper også på at vi i Larvik har så mange gode spillere at belastningen blir mindre på alle. Kroppen føles bedre enn noen gang, forteller hun.

- Bedre med alderen
- Har du noen gang vært bedre?

- Det er vanskelig å sammenligne den tidlige karrieren med nå. Men det er jo slik at man blir bedre ettersom man får mer rutine, og nå fungerer jo alt som det skal, noe som er viktig, sier Larsen.

Norge hadde få problemer med å ekspedere gruppe Ds antatt svakeste lag, Slovenia, onsdag kveld, og til pause ledet de norske jentene allerede med 13 mål. Til slutt ble seiermarginen på solide 16 mål.

Larsen skal ha mye av æren for at Norge kun slapp inn seks mål i løpet av den første omgangen, og at det etter pause i grunn ble en transportetappe for det norske laget. Hun bidro også med ett mål.

Etter kampslutt ble hun kåret til banens beste.

- Synes du det var fortjent?

- Så absolutt, fleiper hun videre, før hun blir litt mer alvorlig.

- Vi holder fokus oppe gjennom kampen og setter dem på plass akkurat slik som vi skal, sier hun.

- De var ikke gode nok
Også landslagstrener Thorir Hergeirsson mener de norske jentene gjorde den jobben han på forhånd forventet at de skulle gjøre mot hjelpeløse Slovenia, som han mener hadde lite å by på onsdag.

- De var ikke gode nok til å matche oss i dag. Men jeg mener fortsatt at vi må opp noen hakk før vi er på vårt beste. Vi hadde en del bra spill i dag, men blir litt rufsete i angrep, sier han til Nettavisen.

Islendingen valgte nok en gang å gi de unge debutantene mye spilletid, og i tillegg til at Nora Mørk igjen imponerte, fikk også Stine Bredal Oftedal og Mari Molid sjansen til å vise hva de er gode for.

Hergeirsson mener likevel at vi har mer i vente fra den unge trioen.

- Alle tre tar stadig nye steg, og alle er i klatring når det gjelder prestasjonene. Men vi trenger å løfte dem noen trinn til framover i turneringen for å få maks ut av det de kan, sier den norske treneren.

Nora Mørk kan fortelle at hun setter stor pris på tilliten. Og takket med å score fire ganger mot slovenerne.

- Det var kjempegøy i dag, og jeg hadde nervene mye mer under kontroll. I går (mot Frankrike) var jeg veldig nervøs, men i dag klarte jeg å slippe mye mer løs, forteller Larvik-spilleren til Nettavisen.

Løke ble toppscorer
Heidi Løke, som til daglig bøtter inn mål for Larvik både i den hjemlige serien og i Mesterligaen ble Norges toppscorer i oppgjøret. Ved sju anledninger fant strekspilleren nettmaskene i oppgjøret.

- Hun er sterk i dueller og preger angrepsspillet vårt i dag. Det er viktig at vi fortsetter å spille på våre styrker, og bruke strekspillerne. Men vi er litt for ujevne framover enn så lenge, sier Hergeirsson.

Også strekkollega Marit Malm Frafjord ble imponert over Løkes målshow.

- Heidi er helt fantastisk og scorer mye mål. Den store forskjellen på oss to er at jeg er mer spillende og hun stikker mer i rom. Slik sett utfyller vi hverandre perfekt, sier Frafjord til Nettavisen.

PS. Torsdag er det hviledag for de norske jentene, før Ungarn venter til gruppefinale fredag. Ungarerne slo Frankrike noe overraskende med 21-18 tidligere onsdag ettermiddag.

Sjekk siste sportsnytt her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere