*Nettavisen* Sport.

- Mangler snerten jeg hadde i fjor

Gabriel Rasch (FDJ) og Thor Hushovd (BMC) Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

Men det bekymrer ikke Gabriel Rasch, for han har større ritt i kikkerten.

09.02.12 19:25

Gabriel Rasch har ikke hatt fulklaff i Tour of Qatar. Rytteren som vanligvis er en mester når det blåser sidevind har fått problemer på nettopp de etappene hvor vinden har smadret feltet.

- Rittet så langt har vært ok, men jeg merker at jeg mangler den snerten i beina jeg hadde her i fjor, sier FDJ-rytteren til procycling.no.

Bevisst formutsetting
Og det er kanskje ikke så rart at Rasch ikke er overentusiastisk over egen innsats i årets utgave av «ørkenrittet». For når du i 2009 ble nummer åtte sammenlagt, og forbedret det med én plassering i fjor, er ikke 58 plassen han innehar før den siste etappen noe å skryte av.

Overfor procycling.no fortalte han i forkant av rittet at en topp fem plassering sammenlagt og etappeseier ikke var en umulighet.

Men til tross for at 35-åringen ikke har klart å leve helt opp til gamle resultater i Tour of Qatar, er han på ingen måte bekymret.

- Planen har vært å være litt senere i form enn jeg var i fjor. Jeg har trent veldig bra i desember og januar, så når jeg får Qatar og Oman bak meg tror jeg det kan bli bra i Omloop Het Nieuwsblad og løpene som følger etter det.

Grunnen til at den rutinerte nordmannen kan tillate seg å spisse formen inn mot de store klassikerne i større grad i år enn tidligere skyldes lagbyttet.

Driller klassikerlaget
For selv om FDJ er et stort fransk sykkellag, kan ikke klassikertroppen deres måle seg med den Cervelo Test Team og Garmin-Cervélo hadde når Gabba kjørte der.

Dermed blir kampene om plassen på klassikerlaget noe lettere, og Rasch trenger ikke å stresse med å prestere allerede i sesongåpningen for å sikre seg en startplass i Flandern rundt og Paris-Roubaix.

Rittet i Qatar blir derfor brukt til å få i gang motoren og ikke minst å drille klassikerlaget.

- Når det kommer til klassikerne er det den troppen vi er her, pluss William Bonnet, Frederick Guesdon og kanskje en eller to andre, som er tiltenkt en rolle.

- Det er en del nye folk å bli kjent med, så det er en liten utfordring, men det fungerer bra og vi blir bedre kjent etter hvert som vi kjører etappene her nede, avslutter FDJ-rytteren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag