RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Mangler snerten jeg hadde i fjor

Gabriel Rasch (FDJ) og Thor Hushovd (BMC)
Gabriel Rasch (FDJ) og Thor Hushovd (BMC) Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)
Sist oppdatert:
Men det bekymrer ikke Gabriel Rasch, for han har større ritt i kikkerten.

Gabriel Rasch har ikke hatt fulklaff i Tour of Qatar. Rytteren som vanligvis er en mester når det blåser sidevind har fått problemer på nettopp de etappene hvor vinden har smadret feltet.

- Rittet så langt har vært ok, men jeg merker at jeg mangler den snerten i beina jeg hadde her i fjor, sier FDJ-rytteren til procycling.no.

Bevisst formutsetting
Og det er kanskje ikke så rart at Rasch ikke er overentusiastisk over egen innsats i årets utgave av «ørkenrittet». For når du i 2009 ble nummer åtte sammenlagt, og forbedret det med én plassering i fjor, er ikke 58 plassen han innehar før den siste etappen noe å skryte av.

Overfor procycling.no fortalte han i forkant av rittet at en topp fem plassering sammenlagt og etappeseier ikke var en umulighet.

Men til tross for at 35-åringen ikke har klart å leve helt opp til gamle resultater i Tour of Qatar, er han på ingen måte bekymret.

- Planen har vært å være litt senere i form enn jeg var i fjor. Jeg har trent veldig bra i desember og januar, så når jeg får Qatar og Oman bak meg tror jeg det kan bli bra i Omloop Het Nieuwsblad og løpene som følger etter det.

Grunnen til at den rutinerte nordmannen kan tillate seg å spisse formen inn mot de store klassikerne i større grad i år enn tidligere skyldes lagbyttet.

Driller klassikerlaget
For selv om FDJ er et stort fransk sykkellag, kan ikke klassikertroppen deres måle seg med den Cervelo Test Team og Garmin-Cervélo hadde når Gabba kjørte der.

Dermed blir kampene om plassen på klassikerlaget noe lettere, og Rasch trenger ikke å stresse med å prestere allerede i sesongåpningen for å sikre seg en startplass i Flandern rundt og Paris-Roubaix.

Rittet i Qatar blir derfor brukt til å få i gang motoren og ikke minst å drille klassikerlaget.

- Når det kommer til klassikerne er det den troppen vi er her, pluss William Bonnet, Frederick Guesdon og kanskje en eller to andre, som er tiltenkt en rolle.

- Det er en del nye folk å bli kjent med, så det er en liten utfordring, men det fungerer bra og vi blir bedre kjent etter hvert som vi kjører etappene her nede, avslutter FDJ-rytteren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere