*Nettavisen* Sport.

- Marit er mye bedre enn oss

Foto: Paul Weaver (Nettavisen)

En ydmyk Astrid Uhrenholdt Jacobsen erkjenner at Norges lag er svekket.

02.03.11 09:53

HOLMENKOLLEN (Nettavisen): Astrid Uhrenholdt Jacobsen (24) hadde drømt om å få gå mange løp i VM på hjemmebane i Holmenkollen.

Det kunne blitt med sprinten, men nå får hun en ny sjanse ettersom Marit Bjørgen (30) har valgt å trekke seg fra onsdagens lagsprint.

- Jeg gleder meg veldig til å gå, men det er en liten bismak. Jeg er litt lei meg for at Marit ikke fikk gå, eller for at belastningen på henne er blitt så stor at hun velger å ikke gå. Det er jo nesten en bakdel å være så god som hun er nå.

- Det svekker laget at hun ikke går, det er helt klart. Marit er bedre enn både meg og Maiken. Mye bedre, fastslår Uhrenholdt Jacobsen.

Strålende testløp
Hun fikk beskjed om Bjørgens beslutning mandag kveld – mens hun var hjemme på «permisjon», etter mange dager i beredskap som reserve.

Nå er hun klar til innsats, og sannsynligvis går hun rett inn i ankerrollen. Maiken Caspersen Falla vil nemlig helst gå først, og Jacobsens rutine, utholdenhet og stakeferdigheter kan definitivt komme godt med når medaljekampen skal avgjøres.

At formen er god, føler Astrid Uhrenholdt Jacobsen hun fikk bekrefter da hun gikk et testløp mandag morgen. Hun gikk 10-kilometerløypa i Holmenkollen. Uten topp preparerte ski, gikk hun på en tid som – ifølge henne selv – hadde holdt til en plass blant de 15 beste i VM-rennet senere på dagen.

- Det var kanskje det beste jeg har gjort denne sesongen, sier Heming-løperen til Nettavisen.

Teknikken sitter
Ikke minst begynner teknikken å sitte bedre.

- Stakinga sitter veldig bra nå. Og diagonalen begynner også å komme seg. Går jeg like bra teknisk i konkurranse, kan det gå veldig bra, fastslår hun.

Selv mener sprintverdensmesteren fra 2007 at lagsprinten er distansen som passer hennes ferdigheter aller best.

- Og jeg har jo litt erfaring med det også. Jeg har gått denne distansen i hvert mesterskap siden Sapporo, poengterer Astrid.

Frykter Finland
Selvfølgelig går jentene for medalje. Og aller helst for gull.

Men favorittstempelet plasserer de på Finland.

- De finske jentene er i kjempeform nå. Aino Kaisa Saarinen kommer til å gå veldig fort på den siste etappen. Til syvende og sist blir det en kamp mot syra. Når syra kommer, er det ingen som overvinner den, sier Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag