*Nettavisen* Sport.

- Marit hadde vært sjanseløs uansett

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Men Tour de Ski-pausen kan bedre mulighetene i VM.

09.01.13 13:13

Marit Bjørgen måtte kaste inn håndkleet like før starten på sesongens Tour de Ski, da hun ble innlagt på sykehus med hjerterytmeforstyrrelser.

Hjemme i sofaen kunne hun se at Justyna Kowalczyk gjorde stort sett som hun ville, og tok en overlegen seier, selv om Therese Johaug kom farlig raskt opp den såkalte monsterbakken.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Morten Holm (Scanpix)

Ville ikke vunnet
Fredrik Aukland er trener for det sveitsiske langrennslandslaget, og mener vinneren av touren hadde vært den samme, uavhengig av om Marit Bjørgen hadde deltatt.

- Med den formen Justyna Kowalczyk viste underveis i løpet, tror jeg ikke Marit hadde hatt noen stor mulighet til å vinne uansett, sier Aukland til Nettavisen, og begrunner det slik:

- Det er bare å se på historien. Marit har prøvd i flere år nå, men ennå ikke klart å vinne Tour de Ski. I mine øyne er det veldig lite som tyder på at hun hadde hatt større sjanse denne sesongen, fortsetter Aukland.

Enda mer motivert
Norges landslagssjef, Vidar Løfshus, er heller ikke sikker på hvor gode sjanser trønderen hadde hatt mot Kowalczyk, selv om hun hadde stilt i toppslag, men innrømmer at det trolig ville blitt vanskelig også denne gangen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Det han derimot er sikker på, er at Bjørgen nå går inn mot mesterskapet om mulig enda mer motivert enn før.

- At hun ble satt ut med sykdom, har i alle fall ikke gjort henne mindre gira på å gjøre et godt VM, og jeg vil tro at det tennes en ekstra gnist i Marit etter dette, sier Løfshus til Nettavisen.

Han understreker samtidig at alt går bra med Bjørgen, og forteller at pausen bare kan gjøre godt før VM.

- Selv om hun kanskje ikke akkurat trengte en pause, tror jeg nok oppholdet bare vil gjøre at hun er mer uthvilt til Val di Fiemme. Heldigvis går alt etter planen og Marit er trener som hun skal.

Therese blir den første
Tilbake til Fredrik Aukland mener Dario Colognas mentor at en annen enn Bjørgen vil bli den første norske vinneren av touren noensinne.

- Etter det hun viste opp den siste bakken, er jeg ikke i tvil. Therese Johaug innehar så mange av de viktigste kvalitetene som skal til for å lykkes i denne konkurranseformen, og jeg er sikker på at hun blir den første norske tour-vinneren i løpet av de neste sesongene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.