RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB Scanpix

- Markus er definitivt god nok

Sist oppdatert:
Tidligere landslagstrener støtter Markus Nilsen, som ble vraket fordi han ikke tok Ironman-testen.

Nettavisen fortalte fredag i forrige uke om talentene Norge har mistet på grunn av Skiforbundets krav om at alle utøvere oppnår minst 400 poeng i Ironman-testen (se faktaboks).

Markus Nilsen velger å legge opp, ettersom 23-åringen ikke lenger får være med på europacup- eller verdenscuplagene til Norge.

Forrige sesong deltok han i åtte verdenscuprenn, men fordi han var skadd da Ironman-testen ble gjennomført i sommer, nektes han nå landslagsplass.

- Jeg har fått støtte fra mange hold etter fredagens sak. Det er artig. Jeg synes jo det er et viktig tema, sier Markus Nilsen til Nettavisen tirsdag.

Jagge sto aldri
Også andre idrettsutøvere reagerer på behandlingen av Markus Nilsen og Kristine Gjelsten Haugen, som i likhet med Nilsen mistet en landslagsplass fordi skade forhindret gjennomføring av Ironman-testen.

- Jeg besto aldri Ironman-testen, fortalte Finn Christian Jagge til Nettavisen mandag.

46-åringen kjørte likevel på landslaget og ble olympisk mester i slalåm i 1992.

Jagge reagerer – som folk flest – på at Nilsen ikke får landslagsplass på grunn av det han opplever som firkantede regler. Samtidig undrer OL-vinneren om det ligger noe mer bak avgjørelsen.

- Når Markus Nilsen velger å legge opp, viser det kanskje at Skiforbundet har gjort rett? spør Jagge seg.

Han er altså usikker på om det er motivasjonen som er det egentlige problemet.

- Det er ikke sant. Jeg er mer enn villig til å gå på vann for å stå på ski. Det blir så feil. Hadde jeg hatt penger, skulle jeg reist rundt i Europa og kjørt FIS-renn og konkurranser, og spikret et bra opplegg, forsikrer Nilsen.

Problemet hans er at alpint er en dyr sport. Uten støtten som følger med en landslagsplass, blir det umulig.

- Jeg har ikke noe valg. Jeg har ikke økonomi til å fortsette alene, fastslår Nilsen.

- En bra person å ha i et lag
Kai Grønningsæter var tidligere trener for Markus Nilsen på europacuplandslaget. Han er overbevist om at 23-åringen hadde bestått Ironman-kravet dersom han hadde vært skadefri. Og han er overbevist om at Nilsen er mer enn god nok til å være på europacuplaget.

- Som skiløper er han definitivt god nok. Av de som kjører europacup er han vel den som er best ranket. Det er ikke tvil om at han er god nok på ski til å kjøre europacup, sier Grønningsæter til Nettavisen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Kan det ligge andre ting enn selve testen bak vrakingen?

- Det er vanskelig for meg å svare på. Da jeg var trener for Markus, var han en bra person å ha i et lag, en god lagspiller. Men jeg kan ikke svare for de som tok avgjørelsen.

- I alpint er det ikke uvanlig at utøvere får sine internasjonale gjennombrudd i godt voksen alder. Ettersom Markus Nilsen kun er 23 år, kan han vel fremdeles utvikle seg mye?

- Jeg mener i høyeste grad det. Du er fortsatt veldig ung som alpinist når du er 23 år. Truls Ove Karlsen er vel født i 1975, og kjører fremdeles på landslaget, mens Markus er født i 1989.

- Synd
Grønningsæter har snakket med Nilsen om dette som nå har skjedd og reagerer også på kommunikasjonen fra Skiforbundet til Nilsen. 23-åringen fant nemlig først ut at han var vraket da han så Skiforbundets uttak på deres nettsider.

Ingen hadde tatt seg bryet om å ringe Nilsen og fortelle om vrakingen i forkant.

- Hva synes du om at Markus Nilsen nå legger opp?

- Jeg tenker at det er synd. De mister en skiløper. Norge har ikke så mange. Det er synd at han legger opp. Det har jeg sagt til ham også. Jeg kan forstå det, men synes det er synd.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere