*Nettavisen* Sport.

- Martin Andresen skremmer ikke meg

Foto: Heiko Junge (Scanpix)

- RBK er favoritter, sier Martin Andresen. Det bryr Jan Jönsson seg lite om.

16.12.10 21:27

HOTEL BRISTOL (Nettavisen): Han gjør et dypt innhugg i buffeen på Hotel Bristol, tydelig ivrig på å få testet norsk julemat.

Akkurat slik han har det med Rosenborg.

- Jeg er spent, innrømmer Norges mest medaljeplukkende trener de siste årene.

Ett opprykk, en cupfinale og tre Tippeliga-medaljer, deriblant tidenes første seriemesterskap til Bærum, var beholdningen etter nesten seks år i Stabæk. Slikt gjør deg ettertraktet, og med både det norske og svenske landslaget som interessenter, var det til slutt Rosenborg som fikk svenskens signatur.

Utvilsomt den ultimate jobben i Fotball-Norge, inntil nylig også den mest utfordrende stillingen i hele Skandinavia.

- Hadde du hatt ti fotballeksperter i et rom, er jeg sikker på minst ni av dem hadde anbefalt en trener å ta RBK-jobben, mener Halmstad-mannen.

- Det er et spennende. Litt av det som fascinerer meg med Trondheim er at det er et voldsomt idrettsmiljø der. Jeg må nok begynne å gå litt på ski også, humrer 50-åringen.

Lover Annan-prat
Det er likevel ikke langrennsutstyr som opptar Stabæks nyavgåtte trener akkurat nå. Rosenborgs finansielle situasjon har sendt sjokkbølger Midt-Norge. Oppsigelser og kutt i 50 millionerklassen har blitt antydet. Nøkkelspillere som har forsvunnet, andre er på utgående kontrakter.

Som Anthony Annan.

- Jeg kjenner ham godt fra tiden min i Stabæk, vi hadde en god tone, forteller Jönsson, tilsynelatende ubekymret.

- Noe av det første jeg skal gjøre når jeg kommer oppover, er å prate med ham.

Da er det ikke for å diskutere salg. Jönsson vil forlenge med VM-stjernen, og han har ingen tro på at det Rosenborg vi får se i 2011 blir noe dårligere enn det vi har sett i foregående sesonger.

- Jeg er ikke bekymret. Økonomisk skal det være balanse mellom inntekter og utgifter, men det betyr ikke at det ikke skal hentes nye spillere.

- Jeg er med og påvirker det som skjer nå, og vi skal være offensive, samtidig som vi skal være kloke, understreker Jönsson, uten å falle for fristelsen til å kritisere sine forgjengere som ikke alltid har truffet like bra på sine spillerkjøp.

- Gull? Ikke uenig!
Budsjettet vil fortsatt være stort, størst i Norge – så litt flere muligheter vil det ligge enn det gjorde på slutten av Stabæk-tida.

- Martin Andresen sa til Nettavisen forleden at han holdt Rosenborg som klokkeklare favoritter i 2011 - både basert på budsjett og resultatene i 2010?

- Det er ikke meg imot, jeg er enig. Rosenborg var solide i 2010, og gikk en hel sesong uten å tape én seriekamp. Det er sterkt, og Rosenborg skal alltid være der i toppen og slåss om medaljene.

- At han utpeker oss til gullfavoritter skremmer i alle fall ikke meg. Er du seriemester, er det nesten tjenesteforsømmelse å si at du ikke vil angripe og gjenta suksessen, innrømmer 50-åringen.

Defensiv terping
Business as usual, med andre ord. Heller ikke på banen varsler Jönsson de store endringene, men én ting er likevel klart: Nøkkelen til suksess og resultater skapes i det defensive.

- I en ny klubb er det viktig å få balanse og struktur på plass fort, og da må man være sterke i det defensive. Jeg ser helst at motstanderen får færrest mulig sjanser når de møter oss, og kommer til å bruke mye tid i starten på å få det defensive til å sitte.

- Offensivt er det nok mange likhetstegn mellom både Hamrén og Eggen, og meg, grunntankene er nokså like. Vi skal være velbalanserte og trygge, og spillemønsteret blir i stor grad det samme.

- Det høres ikke ut som om det blir så mange utskiftninger?

- Jeg ønsker å se spillerne mine nå, bli kjent med dem. Samtidig er det ingen tvil om at vi har gjerne skulle hatt en stopper til, gjerne en som er hurtig, innrømmer svensken.

Så mange andre innrømmelser vil Jan Jönsson ikke komme med. Én ting vil han likevel understreke. Egenrådig vil han ikke bli.

- Jeg vil ha tenkende spillere, spillere som reflekterer over det vi gjør og de valgene som tas.

- Vi skal ha en åpen dialog på spillemøtene, og selv om ikke alle trenger å si noe hver gang, vil jeg de skal møte der forberedt og ha egne tanker.

Vær sikker på at Jan Jönsson har nok av dem med seg på flyttelasset til Trondheim.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.