RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Martin er bedre enn noen gang

Foto: Simen Lønning / Mediehuset Nettavisen
Sist oppdatert:
Nå fryktes han av sine egne.

I begynnelsen av november slapp Martin Johnsrud Sundby en aldri så liten OL-bombe, da han uttalte at han vil gå for én av to plasser på teamsprinten i Sotsji.

Les saken: OL-bombe fra Johnsrud Sundby

Petter Northug regnes som selvskreven på teamsprinten hvis han er i normal form og selv har lyst til å gå. Den andre plassen vil normalt gå til en sprinter.

På teamsprinten i VM forrige sesong ble Norge representert ved Northug og sprintlandslagets Pål Golberg. Dessverre kollapset unge Golberg på sin sisteetappe, og Norge endte på en skuffende 11. plass. Trolig burde den litt mer rutinerte Eirik Brandsdal ha gått sammen med Northug.

Nå er Brandsdal, som ble beste nordmann bak Northug i sprintverdenscupen forrige sesong, fast bestemt på å ta tilbake plassen på teamsprinten, selv om han har fått med seg den nye konkurransen.

- Jeg har hørt at Martin vil gå teamsprinten i OL, men prøver å ha fokus på meg selv og ikke tenke så mye på andre. Jeg er sikker på at jeg er en av de beste kandidatene hvis jeg går fort i teamsprintene som er i forkant av OL, sier Brandsdal til Nettavisen.

27-åringen tror likevel at allrounder Johnsrud Sundby kan ha en sjanse til å danke ut sprinterne.

- Jeg hører, og har selv sett, at Martin er bedre enn noen gang.

Har kopiert Johnsrud Sundby
Selv om begge har vokst opp og bor i Oslo, rekker ikke Brandsdal og Johnsrud Sundby å trene mye sammen.

- Vi trener sammen innimellom, og sprint- og allroundlandslaget har vært litt mer sammen på samlinger i år enn før, men det blir litt for lite. Jeg kunne gjerne ha trent mer med Martin. Han er kjempedyktig i treningsarbeidet, og det inspirerer meg. Jeg prøver å snappe opp litt, sier Brandsdal, som står med tre verdenscupseiere i sprint.

Kjelsås-løperen forteller at han blant annet har kopiert Johnsrud Sundbys bruk av stormølla på Olympiatoppen.

- Han trener mange av intervallene sine der. Jeg fikk lov til å være med å se hvordan han gjør en sånn økt, og har tatt i bruk noe av det han gjør i min egen trening.

Har kke kontroll på Northug
Når sprinterne skal ut å gå i Sotsji, møter de på en uvanlig bratt og seig motbakke. Den har hjemsøkt Brandsdal i oppkjøringen til OL-sesongen.

- Det blir tøft, men jeg har endret mye av treningen for å kunne takle akkurat den bakken best mulig. Jeg er kjempemotivert, sier han.

Konkurransen internt på det norske laget er stor, med totalt 24 landslagsløpere og kun 20 plasser i OL, men Brandsdal har også rukket å evaluere utlendingene.

- Russerne blir knallharde i sprint, Dario Cologna kan gjøre det bra, også må vi selvfølgelig regne med svenskene.

Hvordan det ligger an med vårt eget største OL-håp, har han imidlertid lite peiling på.

- Jeg har veldig lite kontroll på Northug, men han blir nok god. Han er en luring, avslutter Brandsdal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere