- Martin klar for fem mil

Foto: Håkon Mosvold Larsen (Scanpix)

Skal revansjere VM-skuffelsen.

12.03.09 10:46

GRANÅSEN (Nettavisen): Martin Johnsrud Sundby (24) var forhåndsuttatt til tre individuelle VM-øvelser og et antatt sikkert kort på det norske stafettlaget i Liberec.

I stedet måtte han reise hjem allerede etter åpningsdistansen. Gullfavoritten fikk alvorlige astmaproblemer, og den norske landslagslegen så ingen annen utvei enn å sykmelde Røa-løperen.

- Jeg ble forbannet. Jeg er uenig i avgjørelsen. Jeg mener jeg burde ha fått denne sjansen til å vise meg fram, sa en skuffet Johnrud Sundby til Nettavisen etter å ha fått beskjed om at VM var over for hans del.

Les også: Han fryktet for livet

- Frisk og rask
Nå er imidlertid mannen som fikk sitt gjennombrudd med seieren i Kuusamo før jul tilbake, og klar for å kjempe om nye triumfer. Comebacket skjedde i Lahti sist helg, der han ble nummer 22 på 15 km fri.

Lørdag går han for en langt bedre plassering på den klassiske femmila i Granåsen.

- Martin var igjennom en test onsdag, og er frisk og rask. Han føler seg tipp topp, og kommer til å gå, bekrefter landslagstrener Morten Aa Djupvik.

- Hva er det realistisk å vente av ham etter det som er skjedd?

- Han er i god form og vi vet at han er en god klassiskløper. Derfor tror jeg han kan kjempe langt framme, selv om han ikke har all verdens erfaring med femmil.

Tror på Hjelmeset
- Hvem er Norges sterkeste kort?

- Det tror jeg kanskje er Odd-Bjørn Hjelmeset, faktisk. Jeg var på skitur sammen med ham onsdag, og han virker veldig klar. I tillegg har vi sterke kort i Anders Aukland og Jens Arne Svartedal. Spesielt Anders er en slugger på femmil, poengterer han.

Det største poenget med femmila blir likevel duellen i verdenscupen sammenlagt mellom Petter Northug og Dario Cologna.

Hvis de går.

Torsdag går i hvert fall begge klassisk sprint i Granåsen.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Martin Johnsrud Sundby

Mest lest på Sport

Annonsebilag