*Nettavisen* Sport.

- Mats klarer seg fint med stjernene

Foto: Getty Images / All Over Press

Det norske stortalentet får massiv skryt av Manchester United.

23.08.12 13:42

Mats Møller Dæhli forlot Norge til fordel for England og Manchester United for litt over halvannet år siden.

Siden den gang har Dæhli rukket å markere seg stort i klubbens yngre avdeling, og etter sin første hele sesong ble han kåret til Uniteds beste juniorspiller, i klubbens egen kåring.

- Alt har vært førsteklasses
Reservelagstrener Warren Joyce forteller til united.no at den unge nordmannen vil gjøre alt for å lykkes, samtidig som han gir Dæhli massiv skryt.

- Holdningene hans er førsteklasses. Alt han har gjort nå i sommer på reservelaget har vært førsteklasses. Det fysiske også. Han har vel løpt de fleste andre på laget i senk. Det har rett og slett vært en nytelse å ha ham på laget, sier Joyce til united.no.

Dæhli hadde en god del av æren for at et svært ungt United-lag tok seg til semifinalen i FA Youth Cup i fjor og mange ventet at 17-åringen skulle fortsette utviklingen på juniorlaget.

I sommer ble han i stedet flyttet opp på reservelaget og nærmer seg en fast plass på laget.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Getty Images / All Over Press

- Ingen problemer mot de største stjernene
På spørsmål om hvordan Dæhli gjør det når han trener med de største stjernene svarer treneren følgende:

- Da handler det mest om balløvelser som å ikke miste ballen og spill på liten bane. Er han med på det er det ingen problemer i det hele tatt. Han kan tross alt behandle en fotball. Han er smart, og har gjort det bra mot førstelagsspillerne i de øvelsene. Han klarer seg fint. Så vet vi selvsagt at fotball normalt spilles på en større bane, og at man må ta gode avgjørelser og gjøre de rette tingene på rett sted også der.

Reservelagstreneren forteller at Dæhli fortsatt kan utvikle seg mye fysisk, men at han står på for fullt på hver eneste trening.

- Når det gjelder det kondisjonsmessige så har han hatt en veldig, veldig bra sommer. Han gir aldri opp. Han står på til han ikke kan gjøre mer, og så mye mer kan han egentlig ikke gjøre. Da sørger han for at han hver dag blir bittelitt bedre, forteller han til united.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.