RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Lise Åserud/Scanpix

- Måtte selvsagt komme en «idiot»

Sist oppdatert:
Eivind Henriksen (21) er likevel et norsk OL-lyspunkt.

LONDON (Nettavisen): Den norske sleggekasteren Eivind Henriksen er langt fra den mest profilerte utøveren under OL i London. 21-åringen leverte likevel en sterk kvalifisering fredag ettermiddag.

Totalt endte oslogutten som nummer 13 i slegge, der de tolv beste gikk videre til finalen. På en dag da mange nordmenn skuffet under lekene, ble sleggekasteren på mange måter et lite lyspunkt.

Han var sju centimeter unna en plass i finalen, og med kun fire konkurrenter igjen lå nordmannen på tolvteplass. Valerij Sviathoka fra Hviterussland snek seg imidlertid forbi 21-åringen på resultatlisten.

- Måtte komme en idiot
Henriksens lengste kast var på 74,62 meter og kom i tredje forsøk.

- Jeg skjønte jo at det selvsagt ville komme en eller annen idiot å gå forbi meg på slutten. Men dette er likevel det beste jeg har prestert i et seniormesterskap, sier Henriksen til Nettavisen.

- Det er selvfølgelig kjipt med de syv centimeterne, men det spiller ingen rolle. Jeg hadde ikke ventet at det skulle holde uansett. Men det er alltid lit nervøst når du står der og venter, sier han videre.

Tidligere i sommer ble Henriksen nummer 14 i EM. Nå ble han altså nummer 13 i OL. Det mener han er klar framgang.

- En 13.-plass er her jo mye bedre det jeg gjorde i EM. Det er bare å ta med seg dette videre. Jeg slår ganske mange som egentlig er bedre enn meg, selv om jeg ikke fikk ut maksimalt i dag, sier han.

Satser mot Rio
Henriksens personlige rekord lyder på 75,57 og ble satt i Florø tidligere i år.

- I dag gjør jeg mitt lengste kast i et seniormesterskap noensinne. Jeg er under en meter unna rekorden min. Dette gir meg motivasjon til å satse videre mot Rio. Der skal jeg høyt opp på resultatlisten.

Og nettopp det er på ingen måte umulig. Henriksen er tross alt fortsatt bare 21 år, mens eliten i sleggekast ofte har vært i faget i mange år. I OL-konkurransen oser det faktisk av rutine.

- Det er folk oppe i 36 og 39 år, vi har også med en kar på 46 år, men han fikk det ikke helt til i dag. Jeg kan holde på med dette i mange år, og egentlig er det ikke så vanskelig å komme til finalen.

Finalekravet i kvalifiseringen fredag var 78 meter. Det var kun tre oppfylte dette kravet. Reglene er slik at de tolv beste går videre, om færre enn tolv utøvere klarer kvalikkravet.

- Det kravet er kanskje litt høyt, men de fleste underprester litt i kvalifiseringen, sier Henriksen.

- Sinnssyk opplevelse
Nå blir Henriksen værende i London noen dager for å få med seg finalen og «lære litt», som han sier. Deretter går turen hjem til Norge for å delta i NM. Henriksen er regjerende norsk mester i slegge.

- Det er fantastisk gøy å ha fått være med på OL. Nå har jeg ikke vært her så lenge, men det var godt å komme ned bare noen få dager før konkurranse. Da slapp jeg å bli utslitt av å gå og vente.

- På stadion var det jo også et hinsides trøkk i starten, siden det var to briter som drev med høydehopp. Etter hvert roet det seg litt, og da kunne jeg roe meg ned. Men en sinnssyk opplevelse, avslutter han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere