Gå til sidens hovedinnhold

- McQuaid vil dømme Contador av politiske hensyn

Bjarne Riis mener Alberto Contador blir et offer for UCI og Pat McQuaids politikk. Det spanske forbundet sier de vil ta en avgjørelse i løpet av en uke.

Etter at det danske UCI-medlemmet Peder Pedersen uttalte i media at Alberto Contador antageligvis ville få to års utestengelse etter hans dopingsak var ferdig kom mange av SaxoBank-Sunguards ansatte med kritikk av Pedersens uttalelser.

- Det er ikke noen god idé å kommentere det slik han (Peder Pedersen, vår anm.) gjør. Det er en prosess som er nødt til å bli gjennomført, det skal alle respektere, uttalte Bjarne Riis tirsdag kveld, ifølge feltet.dk.

LES OGSÅ:Antyder to års utestengelse

Onsdag kom Riis med fler kritiske kommentarer, denne gangen i retning sykkelverdenens mektigste mann, Pat McQuaid.

- Vil dømme han av politiske hensyn
Riis mener UCI vil dømme Contador av politiske grunner og trekker frem flere merkelige

- Jeg vet at advokatene hans har satt sammen et veldig godt forsvar. Clenbuterol ble funnet i urinen hans, men dosen er ubetydelig. Han vant ikke Tour de France på grunn av dette. Det er merkelig at stoffet bare ble funnet én gang. For meg er ikke Contador skyldig, men McQuaid vil suspendere han utelukkende av politiske hensyn, sier Riis til Reuters.

- Det en pågående prosess og vi respekterer den. Uansett har vi ingen innflytelse på besultningen som skal tas, fortsetter SaxoBank-sjefen.

LES OGSÅ:- Sportshistoriens største svindel

- Vi er svekket
Bjarne Riis innrømmer at SaxoBank-laget er svekket i forhold til tidligere år. Ryttere som JJ Haedo, Gustav Larsson, Nick Nuyens og Richie Porte vil være nødt til å bære laget om Contador blir suspendert.

- 17 til 20 ryttere, jeg husker ikke eksakt, har forlatt SaxoBank. Laget vårt blir antagelig ikke så sterkt som før, men det er fortsatt er sterkt lag, mener den danske sportssjefen.

DISKUTER NORSK OG INTERNASJONAL SYKLING HER!

Dom i neste uke
Det spanske sykkelforbundet vil ta en avgjørelse i saken i nærmeste fremtid.

- Vi forventer å motta dokumentene fra UCI 24. januar, så vil det ta omtrent tre dager å se igjennom og vurdere før vi tar en beslutning, sier presidenten i det spanske sykkelforbundet Juan Carlos Castano til AP.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

HTML EMBED
HTML EMBED
Reklame

Opptil 65 prosent på verdens beste bokser