- Medalje innen rekkevidde

Foto: Jarle Fredagsvik (procycling.no)

Norge stiller med pallkandidater i europamesterskapet.

25.06.13 18:39

Tirsdag tok Norges Cykleforbund ut lagene som skal representere landet i EM i Tsjekkia i sommer.

Kristian Dyrnes, Sven Erik Bystrøm, Fredrik Strand Galta (alle Øster Hus-Ridley), Amund Grøndahl Jansen, Fridtjof Røinås (begge Team Plussbank), Kristoffer Skjerping, Oskar Svendsen og Truls Engen Korsæth (trio fra Joker Merida) skal representere Norge i U23-klassen.

- Det er et sterkt lag. Bystrøm har vist kjempeform i mai og juni, og laget er komponert med tanke på ham, forteller landslagssjef Stig Kristiansen til procycling.no.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Torgeir Strandberg

Motbakke til mål
Mesterskapet sykles i ei rundløype i området rundt byen Olomouc. Løypa har en to kilometer lang stigning til mål som stiger med 4,5 prosent i snitt. I tillegg inneholder løypa også en brosteinsbakke.

- Jeg tror det blir et skikkelig utskillelsesritt der bare de beste sitter med til slutt. Vi har likevel noe for å dekke forskjellige utviklinger av rittet. Dyrnes og Røinås er sterke om det blir avgjort i ei større gruppe. I tillegg er Galta og Skjerping veldig solide ryttere som skal kjøre aktivt og dekke angrep. Kommer de av gårde i det riktige bruddet kan de kjempe i toppen, forklarer landslagssjefen.

Les også: - Dette er min største seier

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Kristoffer Øverli Andersen

Tempohester skal jobbe for Bystrøm
Grøndahl Jansen, Engen Korsæth og Svendsen sykler europamesterskapets temporitt 19. juli. Sykkelforbundet skriver at to av dem også sykler fellesstarten to dager senere.

- De av dem som sykler fellesstarten blir ordentlige arbeidshester. De skal jobbe for å plassere Bystrøm best mulig. Dette blir en introduksjon for dem til mesterskap i U23-klassen, men de skal likevel klare å bite godt fra seg, sier Kristiansen.

Selv om det blir første gang trioen sykler U23-mesterskap, har de likevel markert seg tidligere på temposykkelen. Svendsen ble juniorverdensmester i fjor, mens Grøndahl Jansen og Engen Korsæth viste tempostyrke under norgesmesterskapet i Grimstad.

Da tok førstnevnte gullmedalje på lagtempo sammen med Thor Hushovd og Morten Mørland.

Les også: Hushovds lag hentet hjem tempogull

- Løypa ligger veldig for Bystrøm
Engen Korsæth ble fjerdemann på det individuelle temporittet, 21 sekunder bak bronsemedaljen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Torgeir Strandberg

- Løypa ligger veldig for Bystrøm, men i et U23-ritt er det små marginer. Medalje er innenfor rekkevidde for laget, men vi må hele tiden være med på det som skjer, forklarer landslagssjefen.

- Er det krevende å ta ut et U23-lag i Norge?

- Ja, det er alltid vanskelig å ta ut et lag, og man må alltid vrake ryttere man helst skulle hatt plass til. Det er positivt for bredden i norsk sykkelsport, men synd for de som er vraket. I år valgte vi at de som kjører tempoen også kjører fellesstarten, og da ble det færre plasser til det siste rittet.

Holst Enger ikke tatt ut
En som ikke reiser til Tsjekkia for å representere Norge er Sondre Holst Enger. Plussbank-syklisten slo gjennom i Glava Tour tidligere i år, der han var foran kjente navn som Bauke Mollema og Laurens Ten Dam i sammendraget.

Les også: - Helt topp for norsk sykkelsport

- Atle Kvålsvoll (Holst Engers trener) og jeg har pratet sammen, og Holst Enger behøver en treningsperiode og å få ro etter en sterk og hektisk vårsesong. Han skal lade opp til høstsesongen hvor han er aktuell for VM-laget, sier Kristiansen.

- Jentene har vist et veldig bra U23-nivå
I tillegg til U23-herrene skal også U23-jenter, juniorjenter og juniorgutter konkurrere i europamesterskapet. Norge stiller lag i samtlige klasser.

Miriam Bjørnsrud, Emilie Moberg og Thea Thorsen (alle Hitec Products) skal representere Norge i damenes U23-klasse.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Kristoffer Øverli Andersen

- De har vist at de har et veldig bra U23-nivå, og det skal bli spennende å se dem kjøre, sier Kristiansen.

Thorsen vant nylig NM i gateritt etter å ha kommet alene til mål. På søndagens fellesstart ble det medalje til Bjørnsrud og Moberg.

Les også: Råsterk veteran vant NM

Moberg syklet også fjorårets europamesterskap. Da endte det med velt og sykehusbesøk i ei løype som passet henne perfekt.

Damene sykler fellesstartrittet 20. juli. Du kan se det komplette uttaket på sykkelforbundets hjemmeside.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.