*Nettavisen* Sport.

- Medaljen betyr ikke mye

Foto: ODD ANDERSEN (Afp/Scanpix)

Michael Rogers syntes ikke det var veldig spesielt å motta bronsemedaljen.

OL i London var arenaen for kroning av nye mestre i alt fra svømming til friidrett til badminton.

Men for sykkelsporten var det også arenaen for å rette opp i gamle synder.

Les også:Mister OL-gullet

Tyler Hamilton hadde selv tatt initiativet til å gi fra seg gullmedaljen han vant på uærlig vis under OL i Athen.

- Bronsen betyr ikke mye
Faktisk testet amerikaneren positivt på bloddoping under lekene, men siden B-prøven ikke hadde blitt oppbevart i henhold til reglementet ble han ikke dømt.

Senere har han testet positivt to ganger og lagt alle kortene på bordet. Gullet fra temporittet i Athen ble under de olympiske lekene i London dermed gitt videre til Viatcheslav Ekimov, mens Bobby Julich byttet ut bronse mot sølv. Bronsemedaljen gikk videre til Michael Rogers.

- Dette var ikke noe jeg hadde ventet på. En del av meg er lykkelig for å ha mottatt medaljen, på den andre siden betyr ikke medaljen så mye, uttaler Rogers i en pressemelding fra den Australske Olympiske Komite.

Sammen med det russiske forbundet prøvde Australia å sørge for en omfordeling av medaljene allerede i 2006, men da tapte de i CAS.

Skulle vært en gledens dag
Selv om medaljen sikkert får en hedersplass i Rogers-hjemmet er ikke metallklumpen i seg selv det Rogers hadde håpet å få med seg. Han føler Hamilton snøt han for selve opplevelsen av å ta medalje.

- Jeg føler fortsatt jeg gikk glipp av det øyeblikket det er å stå på pallen. Det er ikke mange utøvere som får oppleve det og ta med seg de minnene.

For det skulle egentlig ha blitt en svært spesiell dag for tempofantomet.

- Jeg husker den dagen godt. Både min mor, far og kone hadde tatt turen helt fra Australia. Jeg kan dessverre ikke få tilbake en slik opplevelse, så medaljen blir mer som et symbol å regne, avslutter Rogers.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.