RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Medaljesjanser på hver distanse

Foto: Heiko Junge/Scanpix
Norge har store ambisjoner under VM i orientering.

Søndag innledes starter orienterings-VM. Norge har en målsetting om fire medaljer hvorav ett gull, opplyser o-forbundet i en pressemelding.

Mesterskapet innledes med sprint søndag 13. juli, og avsluttes med stafett søndag 20. juli. I VM 2008 og 2009 skal norsk orientering etablere seg som en av de tre beste nasjonene når det gjelder medaljer. I EM klarte nordmennene målsettingen, og var tredje beste nasjon.

- Vi har en målsetting som er realistisk i Tsjekkia, og har mulighet på medalje på hver øvelse. Vinnerreseptet er å ha det gøy, tenk offensivt, se muligheter og å støtte hverandre, sier Gøran Andersson i pressemeldingen.

- Må våge
Landslagstreneren har også fokus på prestasjonene til den enkelte.

- Det gjelder å gjøre sitt beste og aldri gi opp. Den trua på norsk orientering som Jarle Ausland hadde i sin tid som landslagstrener, er et viktig virkemiddel for å lykkes. Vi må våge å si at vi «skal bli best». Vi har en veldig sterk elitegruppe og mange sultne løpere i utviklingsgruppa. Dessuten har vi verdens beste juniorer som banker på, sier han.

Det er blitt avholdt tre VM-samlinger i Tsjekkia. Den siste ble arrangert for en måned siden, og da var det spesialtrening på hver tenkelige VM-øvelse for den enkelte.

- På de to andre samlingene var det stort sett felles økter, men vi spesialiserte mye mer på den siste samlinga. Vi gjorde et «speilbilde» av VM-konkurransene i sprint og på mellomdistanse, dvs. både terrengmessig og hvile mellom kvalifisering og finale. Vi gjorde den siste finpussen i tsjekkisk terreng under samlinga, og nå er vi VM-klare, sier Andersson.

Flere terrengtyper
Under VM skal løperne bo samlet rett utenfor VM-byen Olomuc, men mellomdistanseløperne reiser til eget bosted dagen før på grunn av den timelange reiseavstanden.

Sprint-VM kommer til å avgjøres i gamle byen i Olomuc. Terrenget består av to hovedområder; byparker på mange fortau, smale gater, trange passasjer og små torg. Underlaget er asfalt og harde stier. Dette vil gjøre at kilometertiden bli høy. Sprinten er også første VM-konkurranse som avgjøres med kvalifisering og finale på samme dag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere