RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Men jeg er ikke Gravesen

Foto: SCANPIX/EPA PHOTO DPA/FRANZ PETER TSCHAUNER
Sist oppdatert:
Tommy Svindal Larsen storspiller i Tyskland, og kan være mannen for Åge Hareide. - Men hvis Hareide leter etter en norsk Thomas Gravesen, kan han bare glemme meg, sier Svindal Larsen.

31-åringen har storspilt for Nürnberg i Bundesliga-innledningen. På anerkjente Kickers spillerbørs er bare fem midtbanespillere rangert foran nordmannen. Totalt ligger han på 22. plass over alle spillere i Bundesliga så langt.

Svindal Larsen rangeres som mye bedre hittil i år enn stjerner som Michael Ballack, Ze Roberto, Sunday Oliseh, Carsten Ramelow og Johan Micoud. Og flere andre tyske landslagsspillere.

Storspilte mot Leverkusen
Sist spilte han til karakteren to (1 er best) da Nürnberg spilte 2-2 mot Bayer Leverkusen. Og det bare et par dager etter at Leverkusen knuste Real Madrid 3-0.

Etter landslagets skuffende VM-kvalifiseringsstart sa han fra til norsk presse om at han følte seg glemt.

- Jeg har vært i god form siden juli, og har følt meg litt glemt her i Tyskland. Derfor var det greit å si i fra, sier Svindal Larsen til TV 2 Nettavisen.

Landslagsledelsen hørte ham, og assistent Stig Inge Bjørnebye satt ringside da han storspilte mot Leverkusen. Uten at Bjørnebye har villet fortelle hva han syntes om midtbanespillerens innsats.

- Jeg er Tommy, ikke Thomas
- Hva kan du tilføre Norge?

- Jeg leste at Hareide leter etter en type ala Thomas Gravesen, men gjør han det så kan han slutte å tenke på Tommy Svindal Larsen. Jeg er Tommy. Uten skjeggstubber, sier Svindal Larsen.

- Jeg skjønner at det kunne vært greit med en sånn type på midtbanen, men slik jeg ser det så finnes det ikke en norsk Gravesen. Og jeg er en litt annen type spiller, sier han.

- Hva er styrken din?

- Min styrke er at jeg gjør andre gode. Jeg binder sammen forsvaret og midtbanen og angrepet. Jeg sørger for at vi fungerer sammen. Og er jeg ærlig så vil jeg si at uten meg, ville det vært mye mer splid i Nürnbergs lagdeler. Jeg er bindeleddet i laget, sier han.

- Ligger i kroppen
Og tror at han kan overføre det til Norge.

- Jeg tror det med å være bindeledd er mer noe man har i kroppen, enn at man kan lære det. Jeg snakker, og jeg dirigerer folk defensivt inn i riktige områder slik at vi stopper motstanderen, sier han.

- Og jeg har aldri trent så bra som nå. Jeg er i kjempegod form, Nürnberg har startet bra, og jeg ville bli veldig glad hvis jeg ble tatt ut på A-landslaget igjen, sier han.

Diskuter Skottland-Norge og Tommy Svindal Larsen her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere