*Nettavisen* Sport.

- Men oss slår du ikke, Aksel!

Foto: (Nettavisen montasje/Scanpix)

Lasse Kjus og Kjetil André Aamodt tror ikke gullgutten Aksel Lund Svindal klarer å ta dem igjen. Hva tror du?

15.02.07 09:16

Kjetil André Aamodt tok sitt første VM-gull i Morioka i Japan for 14 år siden. Aamodt var bare 21 år gammel da han ble verdensmester for første gang. Nå, etter at han har lagt opp, kan Aamodt, nå 35 år gammel, se tilbake på 20 OL- og VM-medaljer.

Lasse Kjus rasket med seg 16 OL- og VM-medaljer før han la opp.

- Helt rått!
Etter at han tok sitt andre VM-gull i Åre står Aksel Lund Svindal med tre mesterskapsmedaljer. Den første vant han som 22-åring, da han ble nummer to i kombinasjonen i Bormio for to år siden.

- Det er helt rått at Aksel lyktes i både utfor og storslalåm. Jeg er veldig imponert, sier Lasse Kjus til Nettavisen.

- Han har jo ikke akkurat vunnet så mange renn i sin karriere, påpeker Kjus, og har helt rett: Lund Svindal har bare vunnet fire verdenscuprenn før han reiste til årets VM.

- At han da kliner til og tar to gull i Åre, er helt rått, gjentar Kjus.

- Nesten umulig
- Kan han ta igjen dere i antall mesterskapsmedaljer?

- Det tror jeg ikke, for det er nesten umulig, ler Kjus.

Kjetil André Aamodt er tidenes mestvinnende alpinist. Han vant ni VM- og OL-gull, og utelukker ikke at Lund Svindal kan kopiere dette.

- Det er fullt mulig. Det er bare sju gull igjen, men 20 OL- og VM-medaljer blir kanskje litt tøft. Men man skal aldri si aldri, sier Aamodt til Nettavisen.

- Har Aksel fått vinnerinstinktet fra dere?

- Det er jo kultur for dette i Norge. Jeg tror det bare er tilfeldigheter. Han er et kjempetalent, en kjempegod skiløper. Vi er heldige som har en sånn gutt, sier Kjus.

Aamodt er minst like imponert.

- Han er vanvittig bra. Det er bare å bøye seg i støvet. Han er en alpinist vi kommer til å ha glede av i mange år fremover. Han er en fantastisk skiløper. Han er bare 24 år gammel og allerede dobbelt verdensmester, sier Aamodt.

Fordel før slalåmrennet
Han trekker frem Kjeller-guttens allsidighet som Lund Svindals store styrke.

- Han er en type som kan vinne i alle disipliner, mener Aamodt.

- Kan han vinne VM-gull i slalåm også?

- I utgangspunktet er ikke sjansene store. Men i og med at han har fått disse to gullene, kan det være at han slapper mer av og kan nyte slalåmkonkurransen, og dermed kjøre på sitt beste. Og det er veldig vanskelig å gjøre det i et mesterskap. Det er i alle fall ingen vits i å utelukke medalje i slalåm, mener Kjus.

Han ser også flere gode grunner til at Lund Svindal kan ta medalje i lørdagens VM-slalåm også.

- Normalt er slalåmrennene dagen etter utfor i v-cupen. Nå har han fått noen dager på seg etter utforen, og han har hele morgendagen til å forberede seg på slalåmen. Han har også vært halvannen uke i ro på samme sted, han har kjent på snøen, og tilpasset utstyret slik at ski og sko passer optimalt, forklarer Kjus.

Så da er det vel bare å benke seg foran tv-en på lørdag også.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.