RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Men skoa mine får du ikke

Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX
Sist oppdatert:
DRAMMEN (TV 2 Nettavisen): Tor Arne Hetland var i strålende humør etter å ha vunnet den helnorske sprintfinalen i Drammen. Nå kan han vinne den totale verdenscupen.

Det måtte målfoto til for å skille Hetland og Eldar Rønning. Børge Næss ble nummer tre, mens Trond Iversen var sistemann i mål.

- Neste gang får jeg låne skoa til Tor Arne, fleipet Eldar Rønning etter rennet.

Han fikk raskt svar på tiltale.

- Det holder vel med at du låner skia, som i dag, humret Hetland.

Klassisk uten feste
De tre beste i Drammen gikk uten feste, og staket seg gjennom løypa fra start til mål. Trond Iversen (nummer fire), Jens Arne Svartedal og en del andre gikk med feste, men uten å få helklaff.

- Sånn er utviklingen innen sprinten. Om fem år kanskje man klarer å stake seg gjennom løypa slik den var under VM i Oberstdorf også. Vi så en svenske gjøre dette i fjor her i Drammen, og bestemte oss for å forsøke det samme i dag, sier Hetland.

- Da jeg så Tor Arne ligge fem sekunder bak etter den første bakken, vurderte jeg å skifte til ski med feste. Men i mål var han fem sekunder foran. Da skjønte jeg at det var lurt, sier Rønning.

- Men jeg kan ikke si at jeg ikke var urolig da jeg ble liggende bak. Jeg ble nemlig urolig i hvert heat, sier Hetland.

Nær verdenscupseier
Seieren betyr at sølvvinneren fra Oberstdorf-VM avanserte til andreplass i verdenscupen sammelagt. Avstanden opp til tyske Axel Teichmann er nå på bare 41 poeng.

- Muligheten er der. Jeg kan vinne verdenscupen. Avstanden krymper, og Teichmann har fortsatt grep om den, sier Hetland.

Hetland står over helgas femmil i Holmenkollen. Det gjør også Teichmann. Hetland må deretter vinne sprinten i Göteborg. I så fall kan han plusse på med 55 poeng totalt i verdenscupen. Det vil bety at han leder med 14 poeng før sesongens siste renn i Falun neste helg. Det er en jaktstart.

Se her for komplette resultater.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere