- Meningsløst å se på tabellen

Vålerenga-trener Petter Myhre ber spillerne ta blikket bort fra tabellen i sesonginnspurten. Det skal gi attraktiv Royal League-plass.

04.10.06 16:32

Regjerende seriemester Vålerenga ligger midt på tabellen, og har med første øyekast lite å spille for. Bak øyekastet skjuler det seg tre kamper mot bunnlag (Molde, Sandefjord og Tromsø), og en nøtt mot Stabæk. Isolert sett skulle det se greit ut med tanke på å kapre poeng og dermed sikre en Royal League-billett.

- For oss blir det meningsløst å se på tabellen nå. Spillerne må ha fokus på å vinne de kampene vi har igjen. Først når én serierunde gjenstår ser vi hva vi har å spille for, sier Myhre til iOslo.no.

Sikter mot Royal League
Selv om Myhre ikke er særlig lysten å prate om tabellposisjoner, innrømmer han at klubben sikter mot en Royal League-plassering. Kaprer Vålerenga fjerdeplassen, møter de attraktiv motstand.

- Vi sikter på en Royal League-plass. Royal League er en attraktiv turnering hvor vi møter de beste lagene i Norden. I år ser det ut til at lag som Brann, Rosenborg og Lillestrøm kommer med i turneringen, i tillegg til lag fra Sverige og Danmark, sier Myhre.

Han oppgir turneringens nye form som en av grunnene til at han mener at Royal League er mer attraktiv enn tidligere.

- I år er det lagt opp til at alle gruppekampene skal spilles før jul. Det betyr at lagene kan spille på sine respektive baner og vi vil få en skikkelig ramme rundt kampene. Sluttspillet går først i mars. Vi skal ikke spille kamper i januar og februar, midt i den verste perioden. I kvart- og semifinalen blir det bare én kamp, så jeg har tro på det, sier Myhre.

20 poeng i høst
I Olso-Øst-klubben har de ironisk nok allerede plukket flere poeng på de seks siste kampene av serien enn de gjorde om høsten i gullsesongen i 2005. Selv om det ikke er gullpoeng det er snakk om i år, og muligheten for å nå Royal League er der, har Myhre en klar oppfatning av hva som bør være hovedfokus.

- Det som har skjedd kan vi ikke gjøre noe med. Vi plukket ikke mange poeng mot slutten i fjor, men i år har vi bare som hovedmål å gjøre en bedre høst- enn vårsesong. I vår plukket vi 19 poeng, så målet for høsten må være 20. Alt annet får komme i andre rekke, sier Myhre.

I høst har Vålerenga plukket 13 poeng av 27 mulige poeng.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag