*Nettavisen* Sport.

- Mente ikke å skade Skadsdammen

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Kiel McLeod beklager taklingen.

16.01.13 12:09

Eirik Skadsdammen pådro seg hjernerystelse da han ble taklet stygt av Frisk Asker-spilleren McLeod i eliteserien sist uke.

- Slike situasjoner oppstår i ishockey. Det var et brøkdel av et sekund. Det var ikke meningen å skade ham. Jeg er veldig glad for at han er OK, sier McLeod til Budstikka.

Han har ikke snakket med Skadsdammen etter uhellet. Selv om han har en tøff spillestil, sier McLeod han ikke er en bølle.

- Ishockey er en sport hvor fysisk kontakt er en del av spillet. Jeg er selv blitt truffet hardt. Dette er en del av det hele, sier han.

Flere har ment at canadieren bør ilegges en lang kampkarantene. Han spiller ikke torsdagens kamp mot Lillehammer og trolig ikke mot Vålerenga søndag.

- Det er ute av mine hender nå. Jeg må bare vente på utfallet. Jeg gjør hva som helst for å belyse saken og stiller gjerne opp på et møte for å forklare meg hvis domsutvalget ønsker det. I mellomtiden kan jeg ikke annet enn å møte opp på trening og støtte lagkameratene, forteller McLeod.

Frykter for sesongen
Skadsdammen er sykmeldt fra alle ishockeytreninger i tre uker. Hamar Arbeiderblad skriver at Storhamars hovedtrener Michael Smithurst er forberedt på at Skadsdammen ikke kommer tilbake på isen denne sesongen.

- Jeg som trener vil ikke utsette spillerne for noe som de risikerer å dra med seg videre. De skal ha et liv også etter hockey. Det er ikke så lenge igjen av sesongen, og på et tidspunkt må vi gjøre en sportslig vurdering om det er bedre å se mot neste sesong, også, heller enn å stresse, sier Smithurst.

Håper på comeback
Skadsdammen selv håper selv han kan rekke sesongavslutningen. Han kan tidligst være tilbake i trening i februar.

- Selvfølgelig håper jeg at jeg spiller mer denne sesongen, men samtidig forstår jeg at det er viktig ikke å bli for ivrig. Jeg følger legens råd, sier Skadsdammen.

Det er også usikkert om Martin Blakseth Huse spiller mer for Storhamar denne sesongen. Før jul pådro han seg sin andre hjernerystelse i løpet av kort tid. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.