- Mer bekymret for Armstrong

Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Christian Prudhomme tror ikke Alberto Contadors deltakelse i Tour de France ødelegger publikumsfesten.

21.06.11 18:02

Den ferske Giro d`Italia-vinneren Alberto Contador jakter sin fjerde sammenlagtseier i Tour de France denne sommeren.

Hovedpersonen selv tror det blir vanskelig med en Grand Tour-dobbel (og kanskje Grand Tour-trippel i september...).

Contador: - Det blir svært vanskelig

Tour de France-sjefen, Christian Prudhomme, derimot. Han tenker nok først og fremst på den langsomme ankeprosessen, etter at UCI og WADA anket det spanske sykkelforbundets avgjørelse i clenbuterol-saken, som henger over spanjolen. Og ikke minst reaksjon til det franske publikumet.

- Jeg var mer bekymret for to år siden da Armstrong gjorde comeback. Folk finner Contador mer behagelig, sier Prudhomme til rmcsport.fr ifølge feltet.dk.

- Tar for lang tid
Det var lenge tvil om ASO ville la Contador stille i Tour de France, men Prudhomme forteller at de ikke har makt til nettopp dette.

- Nei, for vi ble fortalt at han ble frikjent av sitt eget forbund. Men det er vanskelig å forstå, at vi et år senere ikke har noe svar, og blir nødt til å vente til etter touren for å få et svar.

- I flere måneder indikerte CAS (Idrettens voldgiftsdom, vår.anm.) at det ville komme en avklaring før Tour de France. En høring ble satt til 6-8. juni, og vi forventet naturligvis et svar på det tidspunktet. Vi håpet at vi kunne ønske ham velkommen, og være sikre på at han definitivt var funnet uskyldig. I flere måneder kunne jeg ikke forestille meg noe annet, ettersom datoene var avtalt, forklarer en oppgitt rittsjef.

PS! Tour de France sendes i 190 land (60 LIVE) denne sommeren. Eurosport og TV2 vil naturligvis sende rittet. procycling.no følger hver etappe LIVE fra start til mål. Heng med!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.