RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Mer frihet under Rösler

Foto: Alf Ove Hansen/Scanpix
Sist oppdatert:
Nicolai Stokholm savner ikke systematikeren Tom Nordlie.

STAVANGER (Nettavisen): Høsten 2006 var Tom Nordlie hele Rogalands redningsmann. Etter en miserabel sesong under Tom Prahl, var navnebroren fra Romerike rett mann til rett tid for Viking.

Så dro Nordlie på ferie, men kom aldri tilbake igjen som trener i klubben.

I stedet signerte Viking på spektakulært vis Uwe Rösler fra Åråsen.

- Den rette treneren
Når klubbene møtes mandag, personifiserer de henholdsvis bunnen og toppen av tabellen. Vikings fremgang under Rösler og det pågående kaoset på Romerike, gjør at Nordlies navn langt på vei er visket bort fra siddisenes adelskalender.

For Rogaland har fått en ny frelser i mannen som ikke lenger var god nok for LSK. Rösler sitter sementert fast til trenerstolen i oljebyen, mens Nordlie er fritt vilt på Åråsen.

- Blir mandagens kamp litt spesiell med tanke på de to trenerens fortid?

- Helt sikkert. Men jeg tror ingen er i tvil om at Viking fant den rette treneren, sier kaptein Nicolai Stokholm i Viking til Nettavisen.

System over alt annet
For selv om Viking-spillerne gir Nordlie sin skjerv av æren for at klubben ble reddet fra nedrykk i 2006, er det ikke mange som savner romerikingen i Stavanger i dag. For Stokholms del handler det først og fremst om personlig frihet på banen.

- Det er ingen tvil om at jeg passer bedre under en trener som Uwe, innrømmer dansken.

- Under Tom Nordlie måtte vi spille på en bestemt måte. Systemet var over alt annet.

Kapteinen er derfor usikker på hvor godt Nordlie hadde fungert i det lange løp.

- Han var her i en veldig kort periode. Han hadde en misjon i å redde oss fra nedrykk, og det lyktes han med. Det kan mange ikke si noe på.

(Les videre under bildet)

Rösler = vinner
- Men i lengden blir det kjedelig fordi systemet er så fastlåst. Den personlige friheten som spiller er mye større under Uwe enn under Tom. Derfor er jeg veldig glad for at vi sitter igjen med Uwe, legger han til.

- Hvordan er Nordlie som person?

- Jeg har Uwe som trener nå, ikke Tom. Så jeg vil heller forholde meg til ham.

- Hvordan er Rösler som person?

- En vinnertype. Han er meget engasjert og ønsker å perfeksjonere alle detaljer. Han er i forkant av utviklingen og har også fine menneskelig egenskaper utenfor fotballen. Jeg har et veldig godt inntrykk av ham både som trener og person.

Ydmyk side
Stokholm - som selv har blitt utpekt som en fremtidig trener av Rösler - mener også å spore en viss ydmykhet hos tyskeren.

- Han er av den typen som vet godt at han ikke er ferdig utdannet som trener. Han er veldig positivt innstilt til å lære mer, til tross for at han ikke er i tvil om sine egne kvaliteter. Han vet når han skal stå på sitt og vet når han skal legge trykk.

Dansken tar frem 2-3 tapet mot Vålerenga som et godt eksempel på nettopp dette.

- Uwe har et lag som ikke knekker sammen på 0-3. Han skaper vinnerlag som ikke bøyer seg ned, men som står på kampen ut.

- Hva legger du i at han gir dere mer personlig frihet?

- Han vil at spillerne skal tenke selv, og ta sine egne beslutninger og valg ute på banen. Treneren kan ikke spille kampene for oss, derfor vil han at vi skal stå frem både verbalt ute på banen og på det taktiske planet.

- Vi har frihet til å gjøre valg selv underveis i prosessen og det utvikler spillere. Det handler ikke mer enn å løpe og sparke til ballen. Spesielt ettersom tempoet har blitt så høyt i moderne fotball.

Tøffe kamper venter
Viking fikk selv en leksjon høyhastighetsfotball mot Vålerenga i forrige serierunde.

- Med tapet mot Vålerenga har vi satt press på oss selv. Nå skal vi ut to tøffe bortekamper mot Lillestrøm og Molde. Vi vet at Lillestrøm har fått en meget tøff start, og det er mange ting rundt kampene mellom oss og Lillestrøm.

- Hvilke ting tenker du på da?

- Det blir en tøff batalje. LSK-spillerne er som sårede dyr i øyeblikket. Det er ikke særlig gøy å ligge sist etter fem runder. Spesielt ikke i en klubb som gjerne vil ligge i toppen. De vil ut av startblokkene mot oss, og vil kjempe for livet.

- Ikke mitt problem
Uwe Rösler selv vet godt hva han kan vente fra mediene under oppkjøringen til LSK-kampen.

- Er vi i gang allerede, sukker han litt oppgitt til Nettavisen.

- Er dette er godt tidspunkt å møte Lillestrøm på?

- Hva er et godt tidspunkt å møte noen på? Jeg trodde dette var et godt tidspunkt å møte Vålerenga på, ettersom vi kom rett fra en sterk seier mot Tromsø - men jeg tok feil.

- Det er alltid vanskelig å dra til Åråsen. Spesielt når de har kniven på strupen. De har mange nye fjes der siden jeg dro, men de kommer til å være klare for oppgaven. Vi må spille slik vi gjorde der i fjor, mener Rösler.

- Er du overrasket over at de bare har to poeng hittil?

- Det er ikke mitt problem.

- Tror du de savner deg?

(Først forbauselse, så latter.)

- No comment on that one ...

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere