RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Merckx siktet for korrupsjon

Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)
Sist oppdatert:
Skal ha mottatt ulovlig prisinformasjon fra politimann.

Korrupsjonsjegere i Brussel forsøker nå å komme til bunns i hva som egentlig skjedde da byens politienhet benyttet offentlige midler for å kjøpe inn 48 sykler mellom 2006 og 2007.

Det avslører den belgiske avisen La Dernière Heure, tirsdag.

Syklene skal ha ankommet fra Eddy Mercks Cycles i to leveranser, og pengene skal stamme fra innkreving av parkeringsbøter. Som eier av selskapet er 66 år gamle Merckx nå siktet i saken. Det er hovedkontoret for bekjempelse av korrupsjon (OCRC) som etterforsker saken.

Sykkellegenden skal ha mottatt ulovlig prisinformasjon fra en kilde i politiet, noe som gjorde at han vant fram i anbudsrunden.

Som motytelse skal politikilden ha fått en sykkel til sterkt redusert pris.

Opprinnelig var det politienheten i Anderlecht som startet opp en intern granskning mot flere polititjenestemenn i regionen. Og det er på bakgrunn av dette at Merckx ble dratt inn i saken.

Opprinnelig skulle han blitt kalt inn til avhør i starten av desember. Politioffiseren ble tiltalt i saken den 6. desember. På grunn av en utmerkelse i den franske Æreslegionen ved Elysée-palasset i Paris, ble høringen utsatt.

Den 15. desember ble Merckx hedret av president Nicolas Sarkozy.

Foreløpig ønsker verken den belgiske statsadvokaten eller Merckx selv ønsker å kommentere saken. 66-åringen vant Tour de France fem ganger som aktiv syklist, og er blant sykkelsportens største helter gjennom historien.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere