RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Merkelig å kjøre for Contador

Foto: Joel Saget (AFP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Jacob Fuglsang er på vei vekk etter de store omveltningene i Saxo Bank.

Se for deg dette: Du jobber målbevisst i flere år for at din leder skal stå over den argeste konkurrenten på podiet i Paris etter tre ukers blodslit.

Hele sesongen din er lagt opp for at du skal være i best mulig form til nettopp disse ukene.

Så forsvinner lederen din, og i stedet blir du satt til å jobbe for konkurrenten. Hovedmål: Slå en av dine aller beste venner.

Hvordan ville du ha taklet det?

Snur maktbalansen
Slike tanker surrer garantert i hodet på en del Saxo Bank-rytteren om dagen. Brødreparet Fränk og Andy Schelck ut, Contador inn. Det er ikke bare lekkert og eksepsjonelt.

Det snur også opp ned på maktkonstellasjonene i den internasjonale sykkelverdenen.

- Sånn er sykkelsporten. Ryttere kommer og går, og det må en forholde seg profesjonelt til. Men det blir jo ikke på samme måte som i et fotballag. Det finnes jo utallige fotballklubber, og ikke alle spiller Champions League mot hverandre hvert eneste år, sier Kurt Asle Arvesen til procycling.no.

- Gleder seg ikke til Contador
I Danmark forsøker man nå å nøste opp i hvem som blir igjen av Saxo Bank-mannskapet, når Alberto Contador dundrer inn med sine lojale hjelpere.

Kontinuerlig foregår prosessen med å spekulere i hvem som skal fylle opp det nyetablerte laget til «The Schlecks» i Luxembourg. Jakob Fuglesang (25) ekskluderte seg selv med følgende uttalelser i forbindelse med Danmark rundt:

- Om jeg gleder meg til å kjøre for Contador? Nei, det gjør jeg ikke. Og så kan du selv tolke om det betyr at jeg ikke gidder å kjøre for ham, eller om det betyr at jeg skifter lag.

- Det vil være en merkelig situasjon å kjøre for Fränk og Andy Schleck det ene året, og så kjøre for Contador det neste. Det ville ha vært underlig å kjøre mot sine kamerater, sier Fuglsang åpenhjertig.

Bærebjelker forsvinner
Jens Voigt (38) er så godt som klar for det nye laget i Luxembourg, mens også Stuart O'Grady (36) er også sterkt ønsket.

For et par sesonger siden ville det vært utenkelig at bærebjelker som Voigt, O'Grady og vår egen Kurt Asle Arvesen (35) skulle ha forlatt Bjarne Riis. Neste sesong kan det være en realitet.

- Det er klart at dette er en merkelig situasjon. Har man ofret seg så mye for Fränk og Andy som mange av Saxo Bank-rytterne har gjort de siste årene, så blir det merkelig å plutselig sitte på den andre siden av bordet. Det er nok ekstra spesielt for klatrerne som er vant til å kjempe mann-mot-mann mot slutten av etappene, bemerker Arvesen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Han opplevde det samme selv under Paris-Roubaix etter overgangen fra nettopp Saxo Bank til Team Sky foran denne sesongen.

- Under Paris-Roubaix satt jeg foran i klynga for å sikre Juan Antonio Flecha en god posisjon før Arenberg-skogen. Da var det veldig merkelig følelse da Stuart O'Grady og de andre Saxo Bank-rytterne kom opp på siden av meg og gjorde det samme for Fabian Cancellara.

Folkevandring fra Saxo Bank
Det er imidlertid ikke bare ryttere som er midt oppe i lojalitetskrise etter sommerens elleville aktivitet på overgangsmarkedet. Hele Saxo Bank-systemet har stått på pinne for brødrene Schleck i en årrekke.

At det er Brian Nygaard (tidligere pressesjef i Saxo Bank og Team Sky) og Kim Andersen (tidligere sportsdirektør i Saxo Bank) som utgjør ledelsen i det nye laget, gjør ikke tingene enklere. Sportsdirektør Torsten Schmidt skal også være på vei til storhertugdømmet.

Og det vil garantert følge flere etter.

Når det er sagt finnes det selvsagt flere lyspunkter for Riis & Co, også. Foreløpig ser Fabian Cancellara ut til å være lojal mot kontrakten sin fram til den utløper i 2011. Det er også mange som hyller avtalen med Tour de France-vinner Contador:

- Jeg gleder meg til å kjøre for Contador og hvem som ellers måtte komme inn på laget. Lojaliteten min ligger hos arbeidsgiveren, og jeg gjør det Bjarne Riis gir meg beskjed om utover sesongen, forteller Chris Anker Sørensen til extrabladet.dk.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere