*Nettavisen* Sport.

- Merkelig at jeg ikke har vært med mer

Foto: (SCANPIX)

Nesten to år etter forrige landskamp er Pa-Modou Kah tilbake for Norge.

29.01.08 15:47

ULLEVAAL (Nettavisen): Roda-spilleren Pa-Modou Kah var den største overraskelsen da Åge Hareide presenterte landslagstroppen mot Wales torsdag. Overraskende ettersom Kah ikke har vært inne i varmen siden mars 2006 da landslaget tapte borte mot Senegal. Den gangen fikk han 20 minutter som innbytter.

Denne gangen loves han mer.

- Nå vil jeg se ham mer. Det blir én omgang, sier landslagssjef Åge Hareide til Nettavisen.

Selv satte Kah pris på uttaket.

- Jeg hadde ikke regnet med dette. Det var hyggelig. Det er også positivt at han vil se meg i 45 minutter og i den posisjonen jeg spiller i normalt, sier han til Nettavisen.

- Merkelig
Forrige uke sa han imidlertid til Nettavisen at han synes det var merkelig at han ikke er blitt tatt ut oftere på landslaget, og at selv om han ikke hadde gitt opp så hadde han sluttet å følge med på de norske landslagsuttakene.

I stedet har han konsentrert seg kun om å spille best mulig fotball for Roda som er et av de bedre lagene i Nederland. Så fornøyd er de med ham at han har skrevet under på en ny kontrakt med klubben frem til sommeren 2011.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Hvorfor synes du det er merkelig at du ikke har spilt mer?

- Fordi dette er en veldig god liga. Det produseres en masse spillere til storlag her. Det sier sitt om det høye nivået.

Han kunne lagt til, på egne vegne, at han har spilt fast for laget i godt over tre år nå.

- Slitt med posisjoneringen
Hareide er imidlertid klar på at han ikke har vurdert Kah som god nok tidligere.

- Det er en profesjonell vurdering i forhold til midtstopperposisjonen. Vi har brukt Erik (Hagen) og Brede (Hangeland). Vidar Riseth og Frode Kippe har også vært inne, og Jarl André Storbæk har også kunnet bekle midtstopperposisjonen. Men han har bra fart og god fysikk. Jeg synes imidlertid at han har slitt litt med posisjoneringen i den bakre fireren. Skjeer det så vil det kunne åpne hull hos oss. Men nå vil jeg se ham, sier Hareide.

Kah tar ikke uttalelsen som kritikk.

- Alle trenere ser forskjellige ting hos en spiller når de ser på ham. Og de ser det gjerne helt annerledes enn det spilleren selv gjør. Men hvis han sier det så gjør det for å hjelpe meg. Han sier at det er noe jeg må jobbe med. Det er ikke noe dårlig det. Det er bare bra for meg. Det ser jeg utelukkende positivt på.

Før Senegal-uttaket for to år siden var han krystallklar.

- Får jeg muligheten, så er jeg med for godt. Da slipper jeg ikke den sjansen. Det garanterer jeg. Jeg er tross alt ikke død, sa han da.

(Les den saken her)

Nå er han noe mer lavmælt.

- Jeg håper å få vist meg frem fra en ny side.

- Har du noen drøm da?

- Jeg har sluttet å drømme for lenge siden. Jeg lever i virkeligheten, og nyter hvert eneste sekund av det.

Vel vitende om at neste ukes kan nytes i Wales.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag