RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Mikael Ljungberg gratuleres av det svenske kongeparet etter gullmedaljen i Sydney-OL.
Mikael Ljungberg gratuleres av det svenske kongeparet etter gullmedaljen i Sydney-OL. Foto: Ulf Palm (Scanpix)

- Mikael var veldig følsom

Sist oppdatert:
Faren til Mikael Ljungberg, den svenske OL-helten som ble funnet død i går, sier at sønnen var en veldig følsom person. Eks-bryteren døde 34 år gammel.

Ljungberg nådde alle målene sine på brytermatten, men privat var han en følsom mann. Livet etter idrettskarrieren førte ham inn i en dyp depresjon. På kort tid mistet han to av sine nærmeste. Først døde hans mor av hjerneblødning for to år siden, plutselig og helt uventet. Kort tid etter det igjen gikk Ljungbergs kone fra ham.

- I løpet av årene har han måttet tåle mye skit. Det er forferdelig. I løpet av to år er familien blitt halvert, sier faren Jan Ljungberg til Aftonbladet.

Det siste året virket alt å komme på rett kjøl igjen for OL-helten fra Sydney. Han forlovet seg, og fikk så sent som for noen dager siden en ny jobb i Det svenske bryteforbundet. På tross av det fortsatte Ljungberg å kjempe mot depresjonen. Søndag kveld ble han lagt inn på et psykiatrisk sykehus i Göteborg.

I går ble han funnet død.

Mikael Ljungberg var en av de fremste bryterne noensinne. Han vant VM-gull i 1993 og 1995, EM-gull i 1995 og 1999, i tillegg til OL-gull i 2000.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere