*Nettavisen* Sport.

- Mikel dro ikke frivillig

ULLEVAAL (TV 2 Nettavisen): Lyn er usikre på om John Obi Mikel noensinne kommer tilbake til Norge, men nekter å tro at han har forlatt landet frivillig.

12.05.05 19:02

Mikel forsvant sporløst fra Oslo onsdag kveld. Torsdag kveld skal han ifølge flere kilder sitte i møter med Chelsea.

Etter hektisk møtevirksomhet torsdag, møtte Lyn-direktør Morgan Andersen omsider pressen. Spørsmålene haglet. Men uansett hva som er skrevet - Andersen nekter å tro uttalelsene Mikel er sitert på - før han selv har hørt det fra 18-åringens munn.

- Jeg tror ikke Mikel har dratt frivillig. Vi kjenner ham, og han ville aldri gjort det uten press. Derfor er det ikke et svik, sier Andersen.

- Han sa han ville spille for Chelsea?

- Det er mulig han sier det, men jeg tror det ikke likevel. Han har sagt til oss at han vil til Manchester United. Det sa han til dere også da han skrev under for dem. Så får dere bedømme, sier Andersen.

- Kommer Mikel tilbake?

- "Kom Hjem", er vår melding til ham. Men akkurat nå er det umulig å tro noe som helst, sier Andersen.

- Farlig i London
- Reiser dere til London for få fatt i ham?

- Jeg ville ikke vært i London nå. Jeg anser London som et farlig sted å være.

- Hvordan får dere ham til Norge?

- På engelsk jord er han Manchester United-spiller. De jobber med saken, og også opp mot det engelske forbundet, sier Andersen.

- Er dere fortsatt bekymret for sikkerheten hans?

- Vi er bekymret for at han ikke får gjøre det han selv vil gjøre, sier Lyn-direktøren.

- De andre nigerianerne sier at de er redde?

- Men det er ikke oss de er redde for. Ellers ville de ikke vært her.

Manchester United har anmeldt agentene rundt Mikel til det engelske fotballforbundet. Lyn vurderer nå om de skal anmelde saken til Norges Fotballforbund. Uansett blir det nå opp til Manchester United og det engelske fotballforbundet å få fatt i spilleren.

- Umulig å tro
I Lyn tør man ikke tro noe. Verken at Mikel er tilbake til Odd-kampen - eller at han kommer tilbake noen gang.

- Det er umulig å tro noe som helst i denne saken, men vi håper selvsagt at han er tilbake til kampen mot Odd, sier Andersen.

Selv om Lyn vil tjene godt med penger på overgangen, føler Andersen at klubben ikke på noen måte har opptrådt klanderverdig i saken.

- Vi kunne også tjent mer penger. Mikels verdi øker for hver kamp han spiller. Vi kunne ventet, og solgt ham til AC Milan eller Real Madrid senere.

- Hvis Chelsea er så involvert som det kan virke. Hvor hardt bør de straffes?

- Det får bli opp til det engelske fotballforbundet.

Dramatisk dag
Den dramatiske torsdagen startet med et voldsomt mediaoppbud ved Lyns treningsbane ved Kringsjå. Der ble det først klart at John Obi Mikel var sporløst forsvunnet . Deretter fastslo Manchester United-direktør Jim Ryan at han aldri hadde opplevd liknende.

United-manager Alex Ferguson var på vei til Norge for å ta seg av saken, men droppet turen da det ble klart at Mikel ikke var i Oslo. Etter hver ble Mikel sporet til London , hvor han var reist sammen med agent John Shittu. Torsdag ettermiddag skal Mikel være i møter med Chelsea. Samtidig hadde Lyn et møte med Norges Fotballforbund hvor de forklarte sin side av saken. NFF vurderer nå å gå videre med saken.

Samtidig virker det som om Manchester United og det engelske fotballforbundet spiller en avgjørende rolle for om Mikel kommer tilbake til Norge - og eventuelt når.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.