RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: EPA

- Mikels problemer Lyns skyld

Sist oppdatert:
John Obi Mikels agent har sin egen teori om hvorfor fotballjuvelen har fått trøbbel i Chelsea.

19 år gamle John Obi Mikel ble nylig tatt til nåde av Chelsea-manager José Mourinho etter et oppvaskmøte om spillerens dårlige holdninger og manglende treningsiver.

Selv om Mourinho mener Mikel nå er på rett vei og har latt nigerianeren spille de to siste kampene, er han ikke sikker på at Mikel klarer å holde seg på rett kjøl resten av karrieren.

- Min tvil ligger i om han bare skjønner det den neste måneden eller i resten av karrieren, sa Mourinho etter Champions League-tapet for Werder Bremen onsdag.

- Dårlig klubb
Agent John Ola Shittu er derimot skråsikker på at Mikel har hodet på rett plass. Han mener også det ikke er Mikels feil at har fått en trøblete start i Premier League. Det er Lyns feil.

- De (Chelsea) har lagt opp en viss form for rådgivning for ham, og tingene går bra nå. Mikel åpnet seg opp i møtet, og de fant ut at problemene ikke var tilsiktet, men at de skyldtes kulturelle problemer og hans fortid i Lyn. Lyn er en dårlig klubb i en dårlig liga, så gutten har gått glipp av enkelte profesjonelle forhold som han burde ha kjent til, sier Shittu i et intervju med den nigerianske avisen Vanguard.

Lyns informasjonssjef Joachim Wester Andersen har følgende å si om Shittus nye angrep på klubben:

- Vi er helt ferdige med Mikel-saken. Hva John Shittu måtte si, har vi ingen kommentarer til, sier han til Nettavisen.

Nettavisen har imidlertid vært i kontakt med kilder i Lyn som mener Shittu må på ta seg mye av skylden for rotet som har forfulgt Mikel i snart to år.

- Mikel var ingen problemgutt i Lyn. Han var alltid hyggelig å snakke med. Men når man leser om trøbbelet han har hatt i Chelsea og at han ikke dukket opp på Nigerias landslagssamling, kjenner man seg litt igjen fra tiden hans i Lyn. Det var andre faktorer enn Mikel selv som skapte problemene, han hadde blant annet dårlige rådgivere, sier klubbkilden til Nettavisen.


- Ble kidnappet
I intervjuet i Vanguard forteller Shittu nok en gang om overgangsfarsen mellom Lyn, Manchester United og Chelsea.

- Chelsea spilte en viktig rolle i forsørgingen av Mikel og noen andre spillere. Jeg var ikke oppmerksom da en agent sendte ham til Manchester United. Han ble «kidnappet» til Manchester, og jeg var nødt til å ta opp kampen, ikke på grunn av penger - som mange sier - men av prinsipp. Til slutt kom sannheten frem, hevder Shittu.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere