RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Miller fortsatt forbildet

Foto: Tor Richardsen/Scanpix
Sist oppdatert:
Aksel Lund Svindal noterte akkurat samme tid som Bode Miller i storslalåmrennet i OL. - Han er fremdeles mitt forbilde, sier den norske alpinisten.

SESTRIERE (TV 2 Nettavisen): Bode Miller har i månedsvis terget på seg de høye herrene i det internasjonale skiforbundet (FIS) etter å ha uttalt seg positivt om EPO, det å kjøre ski i fylla og stjålet overskriftene etter uttalige nattklubbesøk i forkant av internasjonale renn.

- Jeg har mange forbilder, og Bode Miller er ett av dem. Han er et friskt pust til alpinsporten, sier Aksel Lund Svindal til TV 2 Nettavisen.

Han endte på nøyaktig samme sammenlagtid som Bode Miller i storslalåmrennet mandag med tiden 2,36.06. Det holdt til en sjetteplass. Benjamin Raich, Østerrike, tok gullet foran franskmannen Joel Chenal. Herman Maier tok bronsen.

- Ikke enig i alt
- Bode Miller er fremdeles et forbilde. Men han har sagt mye kontroversielle ting som jeg ikke er enig i det siste. Jeg synes likevel han er en gøyal fyr, sier Lund Svindal.

Lund Svindal jublet hemningsløst da han kom i mål til en foreløpig ledertid etter å ha ligget som nummer seks i førsteomgang. Men til slutt måtte han altså se fem navn foran seg på resultatlisten.

- Jeg jublet da jeg så tiden fordi jeg trodde jeg hadde kjørt saktere. Vi må ta med oss de små gleder vi får, smiler 23-åringen.

Han er likevel langt fra fornøyd med egne prestasjoner hittil i OL.

Ikke fornøyd
- Det er klart når du har ambisjoner om en individuell medalje i et renn, og OL har gått som det har gått, kan du ikke være fornøyd. Klart jeg er skuffa, sier alpintalentet.

Lørdag kjører Aksel Lund Svindal sitt siste renn i OL når slalåmrennet i Sestriere står på programmet.

- Jeg tror ikke jeg har store sjanser i slalåmrennet. Slalåmformen er ikke akkurat på topp om dagen, konkluderer han.

Supertalentet Kjetil Jansrud var kanskje Norges største håp i OL-slalåmrennet, men han pådro seg brudd i tommelen under dagens renn og reiser hjem tirsdag.

Jansrud er ute i minst seks uker, noe som betyr at han ikke rekker de tre gjenstående verdenscuprennene etter OL.

- Synd for Kjetil. Han kjører kjempebra slalåm og kunne gjort det veldig bra på lørdag, sier Lund Svindal.

PS: Bode Miller nekter fremdeles å snakke med pressen i OL. Etter sjetteplassen i storslalåmrennet forsvant han nok en gang lynkjapt ut av arenaen. - Jeg mener Bode snakker nok med media, kanskje mer enn han burde. Jeg tror han nå prøver å ha et mer balansert forhold til det å snakke i pressen. Han setter seg alltid grenser, enten det gjelder hvordan han står på ski eller hvordan han opptrer i forhold til media, hevder USAs alpindirektør Jesse Hunt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere