*Nettavisen* Sport.

- Min beste kamp noensinne

Jan Frode Andersen Foto: Morten Holm/Scanpix

- Hadde jeg spilt en normal kamp, hadde jeg tapt. Min beste kamp noensinne på hard court, sier Jan Frode Andersen til TV 2 Nettavisen etter torsdagens seier i Australian Open.

15.01.04 13:27

Nordmannen må gjennom tre knallharde kvalifiseringskamper for å nå hovedturneringen i Australia. Torsdag kom han seg gjennom første hinder.

- Helt utrolig
Belgiske Gilles Elseneer, rangert som nummer 134 i verden og 50 plasser over nordmannen, spilte en veldig god kamp, men måtte likevel se seg slått. Andersen vant 7-6 (12-10), 7-5.

Se her for utviklingen i kampen. Game for game.

- Jeg spilte latterlig godt. Treneren min, Pelle Fridell, mente at det var min beste hard court-kamp noensinne. Han spilte veldig bra, men likevel vant jeg. Hadde jeg spilt en normal kamp i dag, så hadde jeg nok ikke vunnet, sa Andersen til TV 2 Nettavisen umiddelbart etter kampen.

Det er ikke vanskelig å være enig. Hardtservende Elseneer traff med hele 79 prosent av førsteservene i første sett, men Andersen så likevel ut til å ha full kontroll. Belgieren hadde faktisk ikke en eneste breakball eller deuce i nordmannens serve gjennom hele kampen.

Kampens mest dramatiske punkt kom i tiebreak i første sett.

- Godt trent
- Jeg hadde 5-2 i tiebreak, så setter han to serve-ess, og jeg bommer på en enkel volley da jeg kunne godt opp til 6-4. Likevel vinner jeg, sier Andersen halvt konstaterende. Halvt jublende.

- Men han ga seg ikke for det. Heldigvis er jeg godt trent. Uten nandrolon, sier Andersen med klar adresse til alle dopingsakene i tennisen for tiden.

I neste runde møter Andersen amerikanske Kevin Kim. Han er rangert som nummer 222 i verden.

Her finner du mer om Kevin Kim.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag