RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Min beste kamp

Sist oppdatert:
ULLEVAAL (TV 2 Nettavisen): - Jeg har aldri fått 9 på børsen før, sier en glisende Jan Gunnar Solli. Onsdag var RBK-spilleren banens gigant da Norge feide Slovenia av banen.

NORGE-SLOVENIA 3-0: En hårreisende tversoverpasning. Som vanlig. Ellers var Solli mer eller mindre feilfri mot slovenerne.

To målgivende pasninger kunne vært fire. Og med maks uttelling kunne han også scoret. På TV 2 Nettavisens spillerbørs kom han ut med en fortjent nier.

- Beste noensinne
Lagkameratene skrøt også, og selv innrømmet han at han satt igjen med en veldig god følelse etter kampen.

- Min beste landskamp, sa han først.

Men på direkte spørsmål på om han kunne huske noen bedre kamper på toppnivå som spiller - på klubb- eller landslag - kom innrømmelsen etterhvert.

- Det var nok min beste kamp noensinne ja, sier Solli til TV 2 Nettavisen.

Fikk skryt
Lagkameratene var også enige. Frode Johnsen, som fikk gullklokka onsdag, løp rett bort til Solli etter at han kom inn.

Så sa han det alle tenkte.

- Han sa: «I dag er du sinnssykt god. Bare fortsett». Det er klart det varmer å høre slikt av lagkamerater, sier Solli.

Publikum varmet også.

- Stemningen var kjempemessig, og jeg la merke til hvor flinke de var. Jeg rakk til og med å se hvor fin bølgen var da den gikk rundt arenaen, fortsetter han glisende.

Kunne hatt fire målgivende
Solli gjorde forarbeidet da Morten Gamst Pedersen punkterte kampen med sin 2-0-scoring etter en times spill. I sluttminuttet sendte han så Alexander Ødegaard gjennom til 3-0 slik at det ble et verdig punktum på en glimrende norsk kamp.

Men dagen kunne vært enda mer sinnssyk for telemarkingen. Han la også pasningen da Steffen Iversen bare hadde å styre ballen i mål til 2-0 etter 38 minutter. Etter 56 minutter skulle Morten Gamst Pedersen scoret etter en Solli-pasning, men Blackburn-spilleren dunket volleyskuddet langt over.

- En stor fremtid
Etter 3-0 betød imidlertid ikke det så veldig mye, og lovordene satt løst etter kampen.

- Jan Gunnar har en veldig stor fremtid som fotballspiller. Han er en spiller man alltid kan stole på. Han har en fantastisk motor, og 2-0-målet skaper han på ren skjær urkraft fra Telemark, sier Åge Hareide.

Solli tar imidlertid ikke av, og nedjusterer sin egen betydning.

- Jeg har aldri fått en 9er før, men denne kampen handlet om hele laget. Ikke bare enkeltprestasjoner. Og det er enkelt å slå pasninger når det er så mye bevegelse, sier han.

Sånne holdninger blir det helter av.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere