Gå til sidens hovedinnhold

- Min beste kamp

ULLEVAAL (TV 2 Nettavisen): - Jeg har aldri fått 9 på børsen før, sier en glisende Jan Gunnar Solli. Onsdag var RBK-spilleren banens gigant da Norge feide Slovenia av banen.

NORGE-SLOVENIA 3-0: En hårreisende tversoverpasning. Som vanlig. Ellers var Solli mer eller mindre feilfri mot slovenerne.

To målgivende pasninger kunne vært fire. Og med maks uttelling kunne han også scoret. På TV 2 Nettavisens spillerbørs kom han ut med en fortjent nier.

- Beste noensinne
Lagkameratene skrøt også, og selv innrømmet han at han satt igjen med en veldig god følelse etter kampen.

- Min beste landskamp, sa han først.

Men på direkte spørsmål på om han kunne huske noen bedre kamper på toppnivå som spiller - på klubb- eller landslag - kom innrømmelsen etterhvert.

- Det var nok min beste kamp noensinne ja, sier Solli til TV 2 Nettavisen.

Fikk skryt
Lagkameratene var også enige. Frode Johnsen, som fikk gullklokka onsdag, løp rett bort til Solli etter at han kom inn.

Så sa han det alle tenkte.

- Han sa: «I dag er du sinnssykt god. Bare fortsett». Det er klart det varmer å høre slikt av lagkamerater, sier Solli.

Publikum varmet også.

- Stemningen var kjempemessig, og jeg la merke til hvor flinke de var. Jeg rakk til og med å se hvor fin bølgen var da den gikk rundt arenaen, fortsetter han glisende.

Kunne hatt fire målgivende
Solli gjorde forarbeidet da Morten Gamst Pedersen punkterte kampen med sin 2-0-scoring etter en times spill. I sluttminuttet sendte han så Alexander Ødegaard gjennom til 3-0 slik at det ble et verdig punktum på en glimrende norsk kamp.

Men dagen kunne vært enda mer sinnssyk for telemarkingen. Han la også pasningen da Steffen Iversen bare hadde å styre ballen i mål til 2-0 etter 38 minutter. Etter 56 minutter skulle Morten Gamst Pedersen scoret etter en Solli-pasning, men Blackburn-spilleren dunket volleyskuddet langt over.

- En stor fremtid
Etter 3-0 betød imidlertid ikke det så veldig mye, og lovordene satt løst etter kampen.

- Jan Gunnar har en veldig stor fremtid som fotballspiller. Han er en spiller man alltid kan stole på. Han har en fantastisk motor, og 2-0-målet skaper han på ren skjær urkraft fra Telemark, sier Åge Hareide.

Solli tar imidlertid ikke av, og nedjusterer sin egen betydning.

- Jeg har aldri fått en 9er før, men denne kampen handlet om hele laget. Ikke bare enkeltprestasjoner. Og det er enkelt å slå pasninger når det er så mye bevegelse, sier han.

Sånne holdninger blir det helter av.

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger