RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Min fars død gjorde meg til mann

Sist oppdatert:
Malcolm Glazer har full kontroll over Manchester United nå. Men hvem er han egentlig?

Glazer – en galning med altfor mye penger, eller er han en smart forretningsmann på vei mot nye høyder?

I 1928 fødte Hannah og Abraham Glazer en sønn de kalte Malcolm. Faren til Uniteds nye eier skal etter sigende ha vært desertør i den russiske hæren, før han emigrerte til USA sammen med sin kone. De fødte seks barn, Malcolm og fem jenter.

Tragisk
Da Malcolm var 15 år gammel, døde hans far. Abraham Glazer overlot klokkebutikken til sin unge sønn.

- Det er trolig det mest tragiske som har skjedd i mitt liv, har Malcolm sagt om sin fars død. - Men den var bra på en måte. Den gjorde meg til mann.

Da faren hans gikk bort, var Malcolm Glazer god for 300 dollar. De følgende fem årene jobbet han sju dager i uka, året rundt. Men det skulle ta mange år før Glazer for alvor begynte å tjene penger.

På 70-tallet gjorde han en rekke gode investeringer, og tiåret etter tok det fullstendig av. I 1980 døde Malcolms mor, og Malcolm begynte da en prosess mot sine søstre om å få kloa i hele familiearven. Han mente det var han som hadde gjort moren rik, ikke søstrene.

Bush og Glazer
Tvisten er fortsatt ikke avklart.

På 80-tallet begynte han for alvor å bli kjent i allmennheten, da han blant annet forsøkte, men ikke lyktes med, å kjøpe Harley Davidson. Han hadde heller ingen suksess med US Conrail system, det første selskapet han forsøkte å kjøpe opp.

Zapata, et oljeselskap på vei mot konkurs, ble isteden Malcolms første vellykkede kjøp. Firmaets grunnlegger var tidligere president George Bush.

Siden bare ballet det på seg. Malcolm kjøpte restauranter, privatsykehus, rehabiliteringshjem, og til tross for at han aldri har hatt noen videre interesse for idrett, kjøpte han i 1995 opp Tampa Bay Buccaneers, et amerikansk fotball-lag i NFL. Han eier klubben fortsatt, og fra sitt gigantiske hjem i Palm Beach flyr han med sin private jet til alle hjemmekampene.

I 2003 vant Tampa Bay Super Bowl. Nå eier han 75 prosent av aksjene i Manchester United, og ingen vet riktig hva han har tenkt seg med verdens mest populære klubb. Fansen er sterkt imot amerikaneren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere