*Nettavisen* Sport.

- Min siste OL-sjanse

OL-deltakelsen henger i en syltynn tråd for Andrine Flemmen. - Torino er min siste sjanse til å delta i et OL, sier alpinjenta.

10.01.06 10:02

Andrine Flemmen ble nummer ti i storslalåm i Nagano-OL i 1998. I Salt Lake City fire år senere kjørte hun ut. 32-åringen fikk forrige sesong ødelagt på grunn av skader, og måtte blant annet stå over Bormio-VM i februar.

Svake resultater
Denne sesongen har hun imidlertid vært med fra starten av - uten å være i stand til å kunne markere seg i verdenscupen. De tre siste verdenscuprennene har hun kjørt ut, og foreløpig er 26. plassen i østerrikske Sölden i oktober hennes beste plassering denne sesongen. I super-G-rennet i Lake Louise i desember havnet hun helt nede på 55. plass.

Uttakskravene til OL sier to plasseringer blant de 12 beste eller en blant de seks - noe Flemmen ikke har vært i nærheten av foreløpig.

Flemmen har nå tre forsøk igjen - rennene i Bad Kleinkirchheim kommende helg, St. Moritz neste uke og Cortina d'Ampezzo i slutten av januar - til å kvalifisere seg til OL.

- Jeg vil på langt nær utelukke OL-deltakelse allerede. Først etter de tre gjenstående rennene kan vi ta en oppsummering, sier Flemmen til TV 2 Nettavisen.

Gir skadene skylden
Flemmen - som i løpet av sin karriere har vunnet totalt tre verdenscuprenn i storslalåm, og sikret seg VM-sølvet i disiplinen i Vail-VM i 1999 - gir skadeproblemene skylden for de svake resultatene denne sesongen.

- Jeg har slitt med skader nå i mellom ett til to år. Det er klart at skadene har hatt mye å si, og at det har vært en tung vei tilbake. Dessuten var vi uheldige med forholdene i oppkjøringen til sesongen, og kom sent på snø. Det dårlige været førte til at det ble minimalt med kjøring før sesongen, mener Flemmen.

- Dette er på en måte en mellomsesong for meg, som Aamodt hadde i fjor. Han markerte seg ikke, men har denne sesongen vist at det er mulig å hevde seg i toppen igjen, forklarer Flemmen.

Hun legger ikke skjul på at OL hele tiden har vært det store målet denne sesongen.

- Det er helt klart en gedigen nedtur om jeg ikke får sjansen til å delta, sier den norske alpinisten.

- Mitt siste OL
Og slår følgende fast:

- Dette er min siste sjanse til å noen gang delta for Norge i et OL igjen.

- Hvordan skal du klare å kvalifisere deg?

- Nå gjelder det bare å få fart på skiene igjen og få trent godt fremover. Jeg gir ikke opp håpet om å delta i mesterskapet i februar, og skal benytte meg svært godt av de tre neste sjansene, svarer hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.