Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Min største prestasjon

Foto: Bjørn Sigurdsøn (Scanpix)
Sist oppdatert:
OBERHOF (TV 2 Nettavisen): Liv Grete Skjelbreid Poiree holdt hodet kaldt i den iskalde vinden i Oberhof - og sikret seg karrierens femte VM-gull lørdag formiddag.

Liv Grete Skjelbreid Poiree tok gull pä jaktstarten i VM 2001. Året før sikret vestlandsjenta seg gull både på sprinten og fellesstarten. I 1997 tok hun også gull – men det var laggull, og ikke individuelt.

- Men denne gullmedaljen er min største prestasjon, ja kanskje noensinne. Det er helt vilt, stråler Liv Grete Poiree til TV 2 Nettavisen.

Vanskelig å rangere
- Gullet i Kollen henger også høyt. Det blir litt vanskelig ä rangere denne foran det gullet, men det er veldig nærme, sier Poiree.

Som det var spådd på forhånd, blåste det nærmest høstsstorm i skisporene i Oberhof. Men med dyp konsentrasjon traff Liv Grete Poiree fire av fem på liggende, og slo like godt til med fem av fem på stående.

- Jeg måtte bruke ekstra god tid og konsentrere meg enormt for ä treffe på siste skyting. I løypen gikk det også godt – skiene fungerte prikkfritt, skryter Liv Grete Poiree, og sikter til pappa Knut Skjelbreid og hans smøreteam som sørget for fullklaff med klisteret.

- Det er helt enormt godt jobba at hun treffer pä alle fem pä stående, skyter trener Odd Lirhus inn.

Takker Raphael
Pä spørsmäl fra TV 2 Nettavisen om hvem hun ønsker å takke etter gullet på favorittdistansen i Oberhof, svarer Liv Grete Poiree raskt og kontant.

- Raphael Poiree. Og den øvrige familen, selvsagt. Uten dem hadde jeg aldri klart det, sier Poiree.

- Men jeg får ikke med meg Raphaels løp i dag. Jeg skal tilbake til hotellet, og trenger restitusjon etter en så hard päkjenning, fortsetter gullvinneren.

Til sengs ni
Liv Grete Poiree vil nå hvile ut før jaktstarten. Noen feiring av gullmedaljen, blir det ikke snakk om.

- Jeg skal legge med med Emma klokken ni. Det er viktig å være uthvilt før alvoret fortsetter i morgen, opplyser Liv Grete.

- Det er et tøft program fremover, men jeg er godt forberedt, og har lagt grunnlaget med hardt arbeid, slär hun fast.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!