RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Min største opplevelse

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Thomas Rogne til Nettavisen om debuten foran 45.000 tilskuere.

Thomas Rogne (19) har hatt en eventyrlig utvikling på fotballbanen. Fra å tusle rundt på Stabæks reservelag for et drøyt halvår siden, gjorde midtstopperen seg virkelig bemerket med en strålende bortekamp mot FC København i Champions League-kvalifiseringen sist sommer.

Siden har det bare gått én vei – og som Bosman-spiller etter sesongen var han ønsket av hele Tippeligaen og av flere utenlandske lag.

Fornøyd med debuten
Valget falt til slutt på Celtic, og hjemme mot Hearts onsdag kveld foran 45.000 fikk Rogne endelig sin debut.

- Jeg føler det gikk bra, og løste oppgavene mine fint. Tilbakemeldingene etter kampen var gode, sier Rogne til Nettavisen.

- Jeg kom inn da vi ledet 2-0, og vi hadde god kontroll på kampen, så det var en grei kamp å debutere i.

Rogne erstattet Glenn Loovens da en halvtime gjensto, og ble umiddelbart fascinert av det voldsomme levenet på Celtic Park.

- Det var et voldsomt trøkk! Gjør du feil, får du virkelig høre det, og drar du av en mann, blir de virkelig ekstatiske.

- Dette er utvilsomt det største jeg har opplevd på en fotballbane, sier Rogne.

Klar til å gripe sjansen
Han håper det blir mer utover.

- Akkurat nå er ikke formen helt som den burde være, men den blir bedre. Samtidig er det noen skader i klubben, så jeg får bare gripe sjansen når jeg får den.

Torsdag flytter Rogne ut av hotellet han har bodd på siden overgangen til Celtic, og inn i en ny bolig. Slike forhold vil også gjøre det lettere å prestere i den berømte grønnhvite trøya.

- Det blir litt lettere å finne roen da, samtidig er de mange av de andre, unge spillerne som bor i nærheten.

- Jeg har fått god kontakt med flere av spillerne, og synes det virker som en klubb som er veldig opptatt av at folk skal trives. De har vært veldig flinke til å sørge for at jeg føler meg velkommen.

Enorm interesse
Fansen har heller ikke gjort at han har følt seg mindre velkommen.

- Det er en voldsom fotballinteresse her, og hver gang jeg går inn i en taxi så blir det fotballprat. Heldigvis har de fleste taxisjåførene jeg har møtt vært Celtic-supportere - det er mildt sagt stor rivalisering mellom de to klubbene her i byen.

Trøkket fra supporterne til en av Europas mest populære klubber merker han også utenfor klubbens treningstall. Hver dag må 19-åringen bruke godt med tid på å skrive autografer til de mange supporterne som møter opp i hopetall før Celtic-treningene.

Og én ting er sikkert - det blir ikke noe mindre av det etter at debuten i klubben nå er unnagjort.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere