RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Mindre sårbare i år

Fredrikstad-trener Anders Grønhagen er lettet over årets bredde i stallen.

FREDRIKSTAD-TROMSØ 2-0 Østfoldhallen (Nettavisen):

Etter å ha sett sitt eget lag sende Tromsø hjem med tap i bagasjen var det en fornøyd Fredrikstad-trener som møtte pressen. Grønhagen ser lyst på den kommende sesongen. Han mener troppen er mer komplett før årets sesong, enn den var i fjor,

- Vi har mye bedre dekning i stallen i år, enn det vi hadde i fjor, og det er en lettelse. Da blir vi mindre sårbare for skader i sesongen, sier Anders Grønhagen til Nettavisen.

Stabilt lag
Seriestarten er en snau måned unna for Anders Grønhagens menn, og han sier seg fornøyd med at laget har prestert stabilt i oppkjøringen.

- Jeg synes vi er i rute. Vi har ligget jevnt godt i hele oppkjøringen, forteller Fredrikstads trener Anders Grønhagen.

Men han legger til at laget nå går inn i en viktig oppkjøringsperiode.

- Det er viktig at vi fortsetter å prestere nå. Vi må ikke legge oss på latsiden. Det er ikke lenge til alvoret starter, og da er det viktig å ha med hodet. Enda denne kampen ikke er spesielt bra, er vi godt forberedt på hva som kommer, sier treneren.

På god vei
En fornøyd Anders Grønhagen legger ikke skjul på at han fikk en liten revansj etter forrige møte med Tromsø. Da ledet Fredrikstad helt til det gjensto to minutter av kampen. Da puttet Tromsø to mål og stakk av med seieren.

- Det er den eneste kampen vi har tapt i oppkjøringen, så det er godt å gjøre det godt igjen i dag. Jeg synes vi gjør en dårlig første omgang. Vi sliter med å komme i gang tidlig med aggressiviteten. Da virket det som at vi ikke er interessert i å gjøre jobben som skal gjøres, men heldigvis blir andre omgangen litt bedre. Men det er fortsatt mye å jobbe med, men vi er på god vei, sier han.

Bra selvtillit
En av dem som er på god vei til storformen er Tarik Elyounoussi. Med to scoringer i bagasjen fra kampen var det en strålende Tarik Elyounoussi som gikk av banen. Han forteller om et som laget sprudler av selvtillit om dagen.

- Seieren i dag viser en god pekepinn om hvor vi vil være når de viktige kampene begynner. Vi får bedre selvtillit, og det er viktig når vi er så nærme seriestart. Spesielt fornøyd er jeg at vi holder helt inn i dag, og ikke taper i sluttminuttene slik vi gjorde forrige gang vi møtte Tromsø, forteller han.

Slapp forestilling
Det var ikke den mest underholdende kampen de tilreisende til Østfoldhallen ble vitne til. Første omgangen var kjedelig, med kun få målsjanser. Den største hadde Ardian Gashi da han ble spilt nydelig fri av Tarik Elyounoussi fra høyresiden, men avsluttet over mål fra ti meter.

Adrian Munoz kom seg også til en stor sjanse, etter en feil i Fredrikstad forsvaret, men spissen skjøt like utenfor.

Andre omgangen startet noe bedre. Etter 58 minutter sendte Tarik Elyounoussi Fredrikstad ballen til venstre for keeper på straffe.

Rødt kort
Andreas Tegström kom inn for Gardar Johannsson etter 70 minutter. Det første han gjorde var å spille fri Tarik Elyounoussi innenfor 16 meteren. Målscoreren gjorde ingen feil alene med keeper og doblet ledelsen.

Men åtte minutter senere fikk Tegström direkte rødt kort for å ha sendt albuen i ansiktet til Miika Koppinen.

Tromsø prøvde å legge press på Fredrikstad, men kom ikke til noen store målsjanser, og Fredrikstad vant dermed fortjent 2-0.

Skuffet trener
Tromsø-trener Steinar Nilsen var skuffet etter kveldens tamme oppvisning. Han håper laget hever seg ytterligere mot seriestarten.

- Jeg synes vi spiller en svak kamp. Vi spiller en grei første omgang, men vi er ikke med på leken i begynnelsen av andre, og det er for dårlig. Og da blir det også mål imot. Vi sover på det andre målet, forteller treneren.

Han vet hva laget har å jobbe med.

- Vi er nødt til å bli bedre på flere ting. Men kanskje spesielt på korridorspillet vårt. Det må bli bedre, men vi ligger ikke på etterskudd, forteller Nilsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere