*Nettavisen* Sport.

- Mine foreldre sløste bort 335 millioner

Foto: AFP/Scanpix

Nå er den tidligere idrettsstjernen blakk.

09.02.12 13:37

Spanske Arantxa Sánchez Vicario hadde en fantastisk karriere på idrettsbanen.

I januar 1995 var hun ranket som verdens beste kvinnelige tennisspiller og medaljesamlingen var omfattende.

I løpet av sine beste år vant den spanske jenta både OL-medaljer og Grand Slam-titler. Totalt vant hun 29 singleturneringer i karrieren og pengene raste også inn på kontoen.

- Som et mareritt
I dag er imidlertid Sanchez Vicario blakk som ei kirkerotte. I sin kommende biografi avslører den nå 40 år gamle jenta at hennes foreldre rotet bort store deler av formuen.

Pengene, rundt 335 millioner norske kroner, skal foreldrene ha rotet bort gjennom dårlige investeringer, skriver hun i boken.

- Mine foreldres oppførsel har såret meg dypt. I løpet av de siste månedene har jeg opplevd ting så vanskelig at det fortsatt føles som et mareritt, skriver hun ifølge Daily Mail.

I boken, som har fått navnet «Vamos! Memoirs of a Struggle, A Life and A Woman», forteller Barcelona-jenta om pengene hun tjente gjennom karrieren i prispenger og gjennom sponsorer.

Ifølge 40-åringen var det foreldrene som hadde full kontroll over disse pengene. Selv fikk Sanchez Vicario nærmest «lommepenger» en gang i måneden.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Afp/scanpix

- Har blitt lurt
I desember 2009 var det imidlertid full stopp. Den spanske jenta satt plutselig i stedet med en regning på flere millioner kroner i restskatt hun skyldte den spanske regjeringen.

- Sannheten er at jeg ikke lenger har noe forhold til mine foreldre. Hvordan er det mulig at alt jeg tjente har blitt borte? Pengene finnes ikke lenger. Jeg er ofret. Jeg har blitt lurt.

- Jeg har ingenting igjen. Det eneste de har etterlatt meg er gjeld. Kan jeg akseptere det de har gjort mot meg og la det passere i stillhet? Jeg tror ikke det, skriver den spanske jenta.

- Har mislyktes
De harde ordene mot foreldrene har selvfølgelig havnet i media og Sanchez Vicarios mor har via en pressemelding svart på datternes anklagelser.

- Dette er overraskende og det smerter oss at vår egen datter tar slike steg for å ydmyke oss. Vi har ikke fått et eneste besøk av vår datter. Ikke så mye som et «Hvordan står det til?».

- Dette er ekstremt vanskelig. Verken kreft eller Alzheimers kan såre en forelder like mye som at deres eget barn anklager dem for noe sånt. Vi levde med henne i 20 år. Vi ga henne alt og risikerte våre egne liv og vårt ekteskap. Jeg var personlig til stede på alle turneringer. Det er tydelig at vi har mislyktes med henne, fastslår moren.

Under kan du se Sanchez Vicario i glansdagene:

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag