- Mine ryttere er rene

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

Treneren til Ivan Basso og Cadel Evans er klokkeklar på at hans ryttere er dopfrie.

08.10.10 17:27

I kjølvannet av uttalelsene til Ettore Torri, den italienske antidopingjegeren som blant annet felte Ivan Basso, har reaksjonene haglet.

Sist ute er treneren til Ivan Basso og Cadel Evans, Aldo Sassi. Sassi har fått mye oppmerksomhet denne sesongen, mye grunnet de flotte prestasjonene til rytterne han trener, men også fordi han sliter med kreft.

- I Bibelen snakker profeten Jona til Gud om byen Ninive, som er overtatt av kriminelle. «Hvor mange edle menn er det?» spør Gud. «Kanskje fem», er svaret. «Da vil jeg ikke ødelegge byen», svarer Gud. I mitt sykkel-Ninive kan jeg stole på sju edle menn, sier Sassi til Gazzetta dello Sport, ifølge cyclingnews.com.

- Hvis mine gutter doper seg, vil det være en enda større smell enn svulsten i hodet mitt, forklarer Sassi.

Kjernen i uttalelsene til Torri er at alle profesjonelle syklister doper seg. Uttalelsene har skapt furore rundt om, og vår egen Thor Hushovd klarte å styre sin begeistring om saken overfor VG.

Sassi leder et treningssenter i Castellanza, som opprinnelig ble opprettet for det gamle storlaget Mapei. For tiden er senteret åpent for alle, men Katjusja bruker stedet til sine interne fysiske tester, og i 2011 blir også Lampre å finne under vingene til Sassi.

- Vi har utviklet programmer som hjelper teamlegene med analysen av hemoglobinmengden. Ved å sjekke disse dataene mot det biologiske passet kan vi se om noen går over grensen. Det er ikke antidoping, men vi kan finne suspekte verdier og gi disse videre til lagene.

PS: Foruten Evans og Basso er følgende ryttere under vingene til Sassi: Dario Cioni (Sky), Cameron Wurf (Androni), Kjell Carlström (Sky), Charlie Wegelius (Omega Pharma-Lotto) og Eros Capecchi (Footon-Servetto).

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag