RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Minte om fjorårets sløseri

Foto: Svein Ove Ekornesvåg/SCANPIX
Sist oppdatert:
Molde-kaptein Daniel Berg Hestad deppet etter at tabelltoppen glapp.

MOLDE - SANDEFJORD 1-1:

AKER STADION (Nettavisen): - Vi har enorme sjanser og spiller godt i store perioder av kampen i dag. Vi bør sette to eller tre av sjansene våre. Derfor er det frustrerende at vi ikke slår Sandefjord. Dette bringer tilbake dårlige minner fra fjoråret, sier Berg Hestad til Nettavisen.

- Når vi stanger og stanger som vi gjør og ikke får ballen i mål, begynner spillerne ubevisst å tenke tilbake på hva som skjedde i fjorårets sesong, sier Molde-kapteinen.

I fjor mistet Molde flere viktige poeng på grunn av at laget ikke maktet å omsette de utroligste sjanser til mål. Det førte til at laget i lange perioder av sesongen lå i faresonen for å havne under streken.

Høye skuldrer
I kveldens kamp mot Sandefjord dukket gufset fra fortiden opp igjen. Nettavisen telte hele ni store målsjanser for hjemmelaget. Kun Mame Biram Dioufs lobb over Sandefjords gode keeper Espen Bugge Pettersen fant vegen til nettmaskene.

- Vi binder oss og får høye skuldre. Utover i andre omgang blir vi mer jagende og får ikke spilt det spillet vi er vant med, sier Berg Hestad som ikke lot seg imponere av Sandefjord.

- Dette er et lag vi bør slå. Vi møter nok ikke så mange lag som vil ligge så lavt som Sandefjord, mener Berg Hestad.

Moldes ineffektivitet foran mål kan summeres opp i en hektisk periode på fem minutter, som begynte med vel halvtimen spilt i første omgang.

Først fikk Pape Pate Diouf stå fullstendig alene på sju meter, men senegaleseren skjøt svakt utenfor. To minutter senere kom kampens største sjanse: På et innlegg fra midtstopper Vegard Forren maktet Moldes brasilianske import, Jose Mota, ubegripelig nok å heade ballen utenfor - stående alene på fem meter. I det 33. minutt avsluttet Pape Pate Diouf hjemmelagets sjanserush med å bomme på mål etter at han ble spilt igjennom og kom alene mot Espen Bugge Pettersen i Sandefjord-buret.

Ordknapp Jonevret
- Vi kan ikke tillate oss å tenke på fjorårets sesong, var Molde-trener Kjell Jonevret respons når han ble møtt med spørsmålet om fjorårets spøkelse hjemsøkte Molde i kveld.

Molde-treneren syntes i stedet synd på spillerne og mente i likhet med Berg Hestad at kampen burde ha blitt vunnet.

- Det er selvfølgelig irriterende ikke å vinne en slik kamp som dette. Vi vet at vi tapte viktige poeng i dag, sier Jonevret, som likevel velger å se det positive i uavgjortresultatet.

- Jeg er fornøyd med den offensive viljen og spillet laget viser. Det gir selvtillit inn mot forberedelsene til de neste kampene mot Stabæk og Viking. Det er også lag som ikke vil ligge så lavt som Sandefjord gjorde i dag, mener Jonevret.

- Poeng viktigst
Sandefjord-trener Patrick Walker kan prise seg lykkelig over at laget fikk med seg ett poeng mot Molde, men han ville ikke høre noe prat om antall sjanser imot og flaks.

- Du skaper ditt eget hell. Det er poengene som er det viktigste. All kreditt til spillerne som arbeidet knallhardt i nitti minutter. Dette er et poeng som vil bli veldig viktig for oss, sier Walker til Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere