*Nettavisen* Sport.

- Misnøye med Brann-treneren blant spillerne

Foto: Anette Karlsen (Scanpix)

Allerede neste uke skal Rune Skarfjords posisjon i Brann evalueres.

Brann skal snart gjennom evalueringen av årets sesong. Spillerne er delt i synet på treneren, og ønsker nå å bli hørt av klubbens ledelse, skriver Bergens Tidene fredag.

I fjor foretok Brann ingen evaluering av sesongen. Spillerne har i år vært meget nøye med å minne ledelsen på at en slik evaluering må finne sted mot slutten av sesongen. Den starter i neste uke. Der vil det komme fram at en betydelig del av spillergruppen er misfornøyd med Rune Skarsfjord.

Misnøyen går på nordlendingens lederstil, personalbehandling og kommunikasjon med spillerne.

Dette skal også tidligere ha blitt tatt opp med Skarsfjord, uten at mange av spillerne føler deres innvendinger er blitt hørt.

- Kjenner til det
Kaptein Markus Jonsson har på vegne av spillerne vært opptatt av at alt skal evalueres etter sesongen. Han sier han kjenner til misnøyen, men ikke dens omfang i spillergruppen.

- Jo, jeg kjenner til at det er en del misnøye. Men hvor stor den er, vet jeg ikke, sier Jonsson til BT, men avviser at spillerne har krevd en trenerevaluering etter sesongen.

Ifølge kapteinen skal forslaget om en evaluering av treneren ha kommet fra Brann-leder Roald Bruun-Hansen under et møte der klubbens spillere var til stede.

Klikk på bildet for å forstørre.

BT skriver videre at det ikke bare er spillerne som er misfornøyd med Skarsfjord, men at også andre ansatte i klubbvirksomheten er misfornøyd. Ingen ønsker imidlertid å uttale seg.

Torsdag ble det kjent at Brann hadde ansatt to nye ressurser rundt hovedtreneren, Truls Jenssen og Tomi Markovic. Dette skal heller ikke ha blitt tatt godt imot på Brann stadion.

Bakgrunnen for det er altså at spillergruppen hadde håpet å få levere sin evaluering av Skarsfjord før teamet rundt ham ble styrket.

Både Bruun-Hansen og styreformann Lars Moldestad sier til avisen at de er kjent med misnøyen en mot hovedtreneren. Det er derfor en evalueringsprosess er foreslått.

- Brast i sommer
Rune Skarsfjord på sin side sier til BT at han ikke er kjent med misnøyen og er overrasket over at han ikke har hørt noe om dette.

- Spillerne har hatt alle muligheter til å ta opp en eventuell misnøye med meg. I sommer følte jeg at det brast litt her og der i spillergruppen, og da tok jeg initiativ til en tettere evaluering av meg. Siden i sommer har jeg blitt kontinuerlig evaluert av spillergruppen, og jeg har aldri vært i en så åpen gruppe. Gjennom disse møtene med spillerutvalget har jeg fått positiv og negativ kritikk. Hvis det da er noen som har gått til media med sin misnøye, fremfor å komme til meg med den, bør de kalles inn på et kontor som tilhører en som er over meg i organisasjonen, sier han.

Christian Kalvenes, som er en av fire spillere som sitter i spillerutvalget, sier til avisen at han ikke har fanget opp noe misnøye mot treneren.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Talentsjef ferdig
Nylig ble det også klart at talentsjef Odd Einar Fossum ikke lenger er ønsket i Brann. Han ble hentet til klubben i 2007 og har jobbet mye med å utvikle unge spillere.

På grunn av at Brann har vært tvunget til å kutte stillinger har han siden 2011 imidlertid jobbet som sportslig administrator og med analyse for A-laget.

Kontrakten for jobben går ut etter den inneværende sesongen, og bergensklubben har valgt å ikke forlenge med Fossum. i stedet er Markovic tiltenkt denne rollen.

- De ønsker meg ikke med videre, og det er i grunn helt fair det. Jeg kunne sagt mye om det ene og det andre, men det har og skal jeg ta internt i klubben, sier Fossum til BA.

Brann ligger som nummer seks i Tippeligaen når tre serierunder gjenstår. Klubben har 42 poeng og fjerdeplassen innen rekkevidde med en god avslutning.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.