*Nettavisen* Sport.

- Mistenker ikke Bauer

Foto: Heiko Junge/Scanpix

Tord Asle Gjerdalen måtte understreke at han ikke tror konkurrenten jukser.

05.01.08 13:07

ASIAGO (Nettavisen): Gjerdalen fortsetter å imponere i Tour de Ski, og styrket sin posisjon i Tour de Ski med sjetteplass på fredagens sprint. Nå er avstansen opp til suverene Lukas Bauer et minutt og 17 sekunder før de to siste etappene.

Gjerdalen lover å gjøre sitt beste, men understreker at han er avhengig av at noe går galt for Bauer hvis de skal bli norsk Tour-seier.

- Bør hylles
Etter fredagens sprint handlet imidlertid de fleste spørsmålene om andre ting enn sportslige prestasjoner. Internasjonale medier har nemlig snappet opp at Gjerdalen tidligere i uken uttalte seg meget kritisk rundt manglende dopingtester i Tour de Ski.

Og Gjerdalen benyttet anledningen til å klargjøre én ting.

- Jeg mistenker ikke Lukas Bauer for å drive med juks. Jeg håper og tror Bauer er ren, og mener han bør hylles som en virkelig stor langrennsløper.

Gjerdalen understreker at han uttalte seg på generelt grunnlag. Og selvfølgelig står han fortsatt for uttalelesene.

- Jeg sa det jeg sa fordi jeg selv ikke er blitt testet her nede. Hvor ofte de andre er blitt testet, vet jeg ikke. Jeg mener det bør være testing hele tiden, både før og etter konkurranser, sier 24-åringen, som ikke husker når han sist ble testet.

Mye å tjene
Han mener juksemakere har veldig mye å tjene nettopp i en konkurranseform som Tour de Ski.

- Når man skal prestere på dette nivået så mange dager på så kort tid, er det åpenbart at man kan ha fordeler i restitusjonsfasen hvis man bruker visse ulovlige stoffer, poengterer legestudenten.

For hans egen del har restitusjonen hittil i Tour de Ski tilsynelatende gått greit. Gjerdalen leverer sterke prestasjoner på løpende bånd. Litt hjelp får han kanskje av romkompisen Petter Northug.

Bauer merker kjøret
De to har funnet tonen og hjelper hverandre mye mentalt.

- Etter åpningsdistansen ble Tord Asle nummer 45 og jeg nummer 29. Da satt vi og snakket litt om hvor dette skulle ende. Men nå ser det ut som det kanskje blir ganske bra likevel, humrer Petter Northug.

Hva så med Lukas Bauer? Han ble, som ventet, slått ut i prologen i sprinten i Asiago.

- I går, på hviledagen, føltes kroppen veldig bra. Men i dag følte jeg meg som en gammel mann da jeg sto opp, sier Bauer, som likevel innrømmer at han fortsatt er favoritt til å vinne den andre utgaven av Tour de Ski.

Lørdagens 20 kilometer starter klokken 14.00.

Les alt om Tour de Ski i Nettavisens vintersportsmagasin!

Vil du ha sportsnyheter på mobilen din? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster to kroner per melding.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.