*Nettavisen* Sport.

- Mister troen på dommerne

Foto: REUTERS/SCANPIX

Sir Alex Ferguson sparer ikke på kruttet etter at John Terry senket United.

08.11.09 20:07

CHELSEA – MANCHESTER UNITED 1-0:

Én seier, fire uavgjorte og intet mindre enn fem tap var Manchester Uniteds bortefasit mot Chelsea for de ti siste sesongene i Premier League. Det kan nesten synes som om United har et Stamford Bridge-kompleks.

Etter søndagens oppgjør må Sir Alex Ferguson smøre seg med tålmodighet om han har ambisjoner om å gjøre noe med den saken. Nå er fasiten nemlig seks tap på de siste elleve oppgjørene.

Tapet betyr også at Uniteds gullhåp henger i en noe tynn tråd. Chelsea har med seieren opparbeidet seg et forsprang på fem poeng.

Og mannen som ga Uniteds gullambisjoner et kraftig skudd for baugen var John Terry. Etter et presist frispark fra Frank Lampard, kunne Terry heade ballen ned i høyre hjørne, utakbart for Edwin van der Sar i United-målet. Det kunne se ut som om Didier Drogba var offside og forstyrret van der Sar like før Terry headet ballen i mål, men dommeren godkjente scoringen.

- Fem poengs ledelse var akkurat det vi ønsket oss med denne kampen, vi har jobbet hardt for å lykkes hele uken. Det var ikke den beste kampen, men totalt sett syns jeg vi fortjente seieren, sier Terry.

- Latterlig
Nettopp den avgjørelsen får Ferguson til å rase.

- Det er helt latterlig at dommeren tar den avgjørelsen han tar når han er i den posisjonen. Han har en chelseaspiller rett foran seg, som blokkerer utsikten, og så flytter han ikke på seg engang.

- Det var en elendig dommeravgjørelse, men det er ingenting vi kan gjøre med det. Av og til mister du troen på dommerne. Det er det spillerne mine snakker om nå. Det var en dårlig avgjørelse.

Ferguson innrømmer imidlertid at United kan skylde på seg selv for at de ikke avgjorde kampen.

- Vi har bare oss selv å skylde på for det.

Jevnt og kjedelig
Det tok tid før oppgjøret på Stamford Bridge utviklet seg til noe som lignet et fyrverkeri. Lagene syntes å ha mye respekt for hverandre, og de første 45 minuttene kunne knapt by på målsjanser.

Chelsea kom nærme etter seks minutter, da Branislav Ivanovic kom til innlegg. Innlegget ble blokkert, men Ivanovic klinket til på returen. En god van der Sar avverget skuddet. Etter en drøy halvtimes spill måtte van der Sar trå til igjen – denne gang med en sterk enhåndsredning – etter at Nicolas Anelka klinket til fra hjørnet av 16-meteren.

United hadde også en mulighet foran mål, da Patrice Evra la inn til Wayne Rooney tidlig i førsteomgangen. Rooney dro seg fri, men skuddet gikk i nettveggen.

Chelsea på topp
Andreomgangen fortsatte der den første slapp, med et tett og jevnt oppgjør, der United etter hvert etablerte et ørlite grep på kampen. Drøye 20 minutter ut i omgangen viste Rooney seg som giftig – men ikke giftig nok. Rooney og Antonio Valencia kombinerte fint, før Rooney kunne fyre av fra omtrent 16 meters hold. Ballen snek seg like utenfor stolpen. Bare minuttet senere klinket han til igjen, denne gangen en kule fra 20 meter, med retning mot krysset, men Petr Cech fikk slått unna.

Temperaturen utover i kampen steg betraktelig da Jonny Evans presterte å treffe Didier Drogba i magen med knottene. Ivorianeren ble liggende nede, mens Evans slapp unna kort. Derimot ble Drogba av en eller annen grunn tildelt et gult kort.

Kan hende var dette det som skulle til for å tenne Chelsea. Minutter senere, et knapt kvarter før slutt, scoret Terry.

United svarte med et massivt trykk mot Chelsea, men det ville seg ikke for de røde djevlene.

Dermed seiler Chelsea videre på tabelltoppen etter tolv serierunder, vel vitende om at laget har tatt to særdeles viktige skalper allerede denne seosngen. Blåtrøyene slo tidligere i høst Liverpool.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Annonsebilag