- Mitt deiligste fall

Foto: Tor Richardsen / SCANPIX

PLANICA (TV 2 Nettavisen): Tommy Ingebrigtsen klarte ikke å stå på 225 meter, men var strålende fornøyd. - Et av mine deiligste fall, sier han.

20.02.04 17:41

Nå hadde trolig Georg Späth ledet etter første dag uansett om Tommy hadde holdt seg på beina. Tommy ble trukket 22,5 poeng for fallet, og det skiller 27,8 poeng opp til tyskeren, som fikk to ganger 19,5 og 19 for sitt hopp på 225 meter.

Men Tommy er til tross for knall og fall likevel godt fornøyd.

- Dette var et av mine deiligste fall jeg har hatt. Synd jeg datt, men det var moro lell. Jeg hoppet to veldig gode hopp i dag, og det er jeg svært godt fornøyd med, sier han til TV 2 Nettavisen.

Han har ikke på noen måte gitt opp kampen om VM-gullet – selv om det skiller nesten 30 poeng opp til Späth.

Bare halvveis
- Det kan være lett å ta igjen. Vi er bare halvveis ennå. Det er klart at jeg må være heldig med forholdene. Men det er klart mulig.

Fallet på 225 meter var faktisk hans aller første denne sesongen. Og han er ikke i tvil om at han kunne ha kommet veldig langt hvis ikke trykket på skiene forsvant mot slutten.

Forsvant
- Jeg siktet på den nederste streken (230 meter), men plutselig så forsvant trykket på skiene, og jeg skulle gå inn for landing. Men så fikk jeg plutselig luft igjen, og da var jeg helt sjanseløs på å stå. Hadde jeg hatt trykk hele veien, kunne det fort blitt verdensrekord, understreker Tommy overfor TV 2 Nettavisen.

Han vet at han har et par ting å rette på til konkuransene i helgen.

- Jeg hørte rykter om at jeg var litt sein på hoppkanten, og det må jeg se å få rettet på. Klarer jeg det, så blir det i hvert fall langt!

To gode
Han ledet med 1,2 poeng på Georg Späth etter første omgang – der de to, pluss Tami Kiuru hadde en del bedre forhold enn de andre hopperne.

VM-vinneren fra 1995 i Thunder Bay har tidligere denne sesongen hatt veldig gode enkelthopp, men ikke klart å fullføre to gode hopp i konkurranse.

- Jeg er veldig godt fornøyd med at Tommy klarte å hoppe to gode hopp i dag. I dag ville han fighte nesten for mye. Og da falt han, sier trener Mika Kojonkoski til TV 2 Nettavisen.

- Men dette er ikke kjørt ennå. Vi er bare halvveis, sier Norges finske hopptrener.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.