*Nettavisen* Sport.

- Mitt livs største øyeblikk

Foto: Ian MacNicol / AFP / NTB scanpix

Skottene snart klare for åttendelsfinalen.

08.11.12 18:34

CELTIC - BARCELONA 2-1:

Det var vel ingen som hadde særlig tro på Celtic i forkant av onsdagens hjemmekamp i Champions League mot Barcelona.

Celtic var nær poeng i tilsvarende oppgjør for to uker siden, men Barcelona vant den gang 2-1.

Skottene skulle sjokkere seiersvante spanjoler igjen, og tok ledelsen på sin første store mulighet. Bortelaget kom til flere store sjanser utover i oppgjøret, men syv minutter før full tid måtte vantro Barcelona-spillere konstatere at Celtic kontret inn 2-0. Ett minutt på overtid reduserte de spanske seriemesterne, men det holdt ikke og de måtte reise hjem fra Skottland uten poeng.

- Det blir ikke bedre enn det her
18-årige Anthony Watt ble matchvinner mot det katalanske storlaget. Etter kampen var det en tydelig fornøyd unggutt som uttalte seg i et intervju som ble vist på Viasat 4.

- Jeg kunne ikke tro det. Det var mitt livs største øyeblikk. Det blir ikke bedre enn det her, uttalte matchvinneren.

Det var en strålende fornøyd Celtic-manager som uttalte seg til Uefa.com etter kampen.

- Dette er en av de største kveldene i min karriere. Det var en fantastisk innsats på jubileumskvelden til klubben. Spillerne har overgått forventningene og slått det beste laget i verden i kveld, uttalte Neil Lennon.

Celtic hadde kun 16,4 prosent ballinnehav i onsdagens oppgjør. Aldri har et lag vunnet en kamp i Champions League etter å ha hatt ballen så lite.

Sjokkerte Barcelona
Barcelona åpnet kampen i kjent stil og hadde ballen mye i laget.

På sin første visitt inne i Barcelona-feltet satte Victor Wanyama ballen i mål etter et flott hodestøt i det 21. spilleminuttet.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: David Moir / Reuters / NTB scanpix

Det spanske storlaget dominerte spillet fullstendig i første omgang og produserte flere store sjanser. Nærmest scoring for bortelaget kom Alexis Sánchez og Lionel Messi.

Etter 29 minutter fikk Messi, som mange mener er verdens beste spiller, en herlig pasning fra Andres Iniesta. Argentineren dempet ballen på en herlig måte og fyrte av et skudd mot krysset, men uheldigvis for Messi traff ballen tverrliggeren.

Åtte minutter senere var det Sánchez sin tur til å treffe treverket. Pedro dro seg fint løs på kanten og la et herlig innlegg inn i feltet. Der kom Sánchez på et godt timet løp og headet ballen mot lengste hjørne. Chileneren kunne bare observere at ballen traff stolpe og ut.

Stanget mot forsvarsmuren
Andre omgang startet slik den første avsluttet.

Barcelona trillet ball rundt 16-meteren til Celtic, og skottene slet kraftig med å få tak i ballen.

Etter 60 minutter var Barcelona nære utligning. Messi fant Sanchéz som hadde lurt seg fri. Den raske vingen avsluttet rett på en utrustende Fraser Forster i Celtic-buret, men keeperen reddet mesterlig.

Sjokket var et faktum
Syv minutter før full tid var sjokket et faktum. Forster hamret ballen opp fra egen 16-meter. Xavi og Javier Mascherano feilberegnet totalt. 18-årige Anthony Watt var smart og luktet hva som ville skje. Han rykket fra forsvaret til Barcelona og var iskald alene med Victor Valdés. 2-0!

Resten av omgangen presset sjanjolene kraftig på for et utlingningsmål, og ett minutt på overtid reduserte Lionel Messi etter et fint Barcelona-angrep.

Dermed kunne Celtic-fansen slippe jubelen løs og gå rett på puben for å feire en stor seier mot verdensstjernene fra Barcelona.

.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.