*Nettavisen* Sport.

- Mitt nest største gull

Foto: (foto: scanpix)

OBERSTDORF (TV 2 Nettavisen): Til tross for at Katerina Neumannova tok sin første VM-seier, har hun allerede sitt største gull hjemme. Lørdag kommer Lucia (1,5 år) til VM-byen for å besøke mamma.

Og VMs første gullvinner legger ikke skjul på at livet som alenemamma er slitsomt for en toppidrettsutøver. Men også veldig givende.

Bedre
- Lucie er veldig viktig for meg også når det gjelder sport. Hun gjør at jeg må tenke på helt andre ting enn bare på idrett. Og det tror jeg gjør meg bedre. Før var jeg bare fokusert på trening og konkurranse. Nå har jeg litt annet å tenke på også.

- Samtidig er det også ganske så slitsomt. Jeg har barnevakt for henne når jeg trener. Men når jeg kommer tilbake fra treningene venter hun på meg og vil være sammen med meg. Og da gjør jeg det, enda jeg egentlig burde hvile, sier Neumannova.

Kommer lørdag
- Og det er det som er det største problemet; At jeg ikke får nok hvile. Men hun er stort sett med meg over alt. Denne gangen valgte jeg at la henne være hjemme de første dagene av mesterskapet, slik at jeg fikk nok hvile. Men min mor kommer med henne til lørdag. Det gleder jeg meg masse til.

Til tross for at hun har vært den dominerende løperen på fristil denne sesongen, var hun veldig usikker på forhånd.

Ble syk
- Etter rennene i Pragelato slappet jeg av med slalåmkjøring i Sestriere en ukes tid. Da jeg kom hjem og skulle starte oppkjøringa fram mot dette mesterskapet ble jeg syk. For to uker siden måtte jeg på penicilinkur i tre dager, og jeg fikk ikke trent som jeg skulle. Jeg sto også over rennet i Reit im Winkl sist helg.

- Derfor var jeg veldig usikker på formen min foran rennet i dag. Dessuten passer egentlig ikke løypeprofilen meg spesielt bra. Men heldigvis gikk det bra, sier Katerina Neumannova.

Til tross for at hun har vært med i verdenstoppen i mange år, var seieren i dag den første i et mesterskap. Hun har to sølvmedaljer fra Salt Lake City, på 15 km fellesstart og i jaktstarten.

Ti seire
I verdenscupen står hun med ti enkeltseire, i tillegg til fire andre- og fem tredjeplasser.

Og det var mange som unnet henne seiren på 10 kilometeren. Blant dem Norges trener, Svein Tore Samdal

- Det var godt at hun vant. Hun begynner jo å bli en gammel dame. Hun var tross alt med i junior-VM da jeg var der, sier han til TV 2 Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.