*Nettavisen* Sport.

- Mjelde oppfører seg som en idiot

Foto: TV 2

TV 2s fotballekspert Erik Foss kaller Mons Ivar Mjelde for både idiot og tufs. - Han får mene hva han vil, svarer Mjelde.

25.08.06 12:46

Ekspertkommentatoren går til frontalangrep mot Brann-treneren i dagens sportssending i Kanal24, og mener hans passive holdning i media smitter over på spillerne.

Bakgrunnen for kritikken er Branns svake resultater i Tippeligaen den siste tiden og ikke minst torsdagens tap i UEFA Cup-kvalikken mot den svenske 1. divisjonsklubben Åtvidaberg.

- Uttalelsene hans er helt på trynet i forhold til å få motivasjon inn i laget. Etter at Fredrikstad hadde tatt et poeng fra Lillestrøm, sa han bare at «vi bryr oss ikke noe om det, vi har fokus på neste kamp». Jeg setter et stort spørsmålstegn ved en slik trener når hele laget har fokus på å spille best mulig og vil vinne serien, sier Foss til Kanal 24.

- Se på Rösler
Foss trekker frem Uwe Rösler som et eksempel på en mann som tør å uttale seg. Lillestrøm-treneren gikk torsdag ut og sa at han trodde på gull.

- Slike uttalelser smitter selvsagt over på spillerne. Mjelde ordlegger seg som en tufs og dette også smitter over på spillerne, sier Foss som mener Mjelde burde la lagt fra seg «en kamp av gangen»-snakket til fordel for litt mer positive uttalelser.

Idiot
Foss reagerer også på signalene Mjelde sender ut når han stiller med et tilnærmet b-lag i den første kampen mot Åtvidaberg.

- Han sender et signal ut i spillergruppa om det er så viktig dette som vi driver med. Andre snakker om hvor bra det er å komme seg ut i Europa. Jeg synes ikke det hører noen steds hjemme og han oppfører seg rett og slett som en idiot som trener for Brann, sier Foss til Kanal24.

Tar kritikken med knusende ro
Mons Ivar Mjelde lar seg ikke stresse av en ekspertkommentators meninger.

- Han får mene hva han vil. Alle er forskjellig og jeg prøver å være meg selv. Vi har en strategi på dette og jeg ønsker ikke å spille noen rolle utad gjennom å skjelle ut spillerne mine. Jeg prøver å holde fokus. Det eneste jeg kan ta kritikk for er at verken jeg eller spillerne har prestert godt nok i det siste, sier Mjelde til iBergen.no.

- Foss mener passiviteten din smitter over på spillerne?
- Det får stå for hans regning. Han er betalt for å tabloidisere, så dette gir jeg rett og slett blaffen i. Han vet ikke hvordan jeg jobber, sier Mjelde.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.