Gå til sidens hovedinnhold

- Mjelde skal ha mye av æren

- Mons Ivar Mjelde skal ha mye av æren for Brann-gullet, sier Helge Haugen. Nå spår Tromsø-spilleren en lys fremtid for gamleklubben.

Han har spilt for Brann siden 2002. Men etter å ha spilt vårsesongen i Brann ble Helge Haugen 4. juli solgt til Tromsø.

Midtbanespilleren har likevel spilt nok kamper for Brann denne sesongen til at han får gullmedaljen sendt i posten ved sesongslutt.

- Jeg så kampen i går sammen med familien, og ble utrolig glad på Bergen og klubbens vegne. Jeg gleder meg stort på vegne av mine tidligere lagkamerater, sier Helge Haugen til Nettavisen.

- Hva tenkte du da Christian Brink utlignet fem minutter før slutt?

- Jeg visste at Brann kom til å jage seiersscoringen, men følte meg ikke sikker på at de skulle score. Det var derfor artig at de klarte å tyne ut det siste og avgjøre kampen, svarer Haugen.

- Betyr mer for Brann enn meg
- Feiret du gullet selv?

- Nei, det ble ikke noen feiring for min del. Jeg tror nok gullet betyr mer for klubben og byen enn for meg personlig. Men så lenge Tromsø ikke vinner serien, så håpet jeg jo selvsagt at Brann skulle vinne, innrømmer han.

Etter kampen trakk Mons Ivar Mjelde frem Helge Haugen som en av de lojale spillerne som har bidratt til Brann-gull – selv om midtbanespilleren nå altså spiller i Tromsø.

- Helge Haugen er en treners drøm, en dønn lojal spiller, skrøt Mjelde i gullrusen på TV 2 Zebra.

- Hyggelig å høre, veldig fine skussmål å få, svarer Haugen, som fikk med seg hyllesten fra gamletreneren på TV-skjermen.

- Mjelde takket både deg og Martin Knutsen (også tidligere Brann-spiller, red. anm) for deres medvirkning til at Viking ble slått på søndag?

- Hadde avgjort på egenhånd
- He, he. Ja, jeg fikk med meg det også. Men Tromsø er jo i siget for tiden. At vi vant på søndag hadde nok ingenting å si i forhold til utfallet i serien. Brann ville nok kapret gullet på egenhånd uansett. De har vært jevnt gode hele sesongen, mener en beskjeden Haugen.

- Hva er grunnen til Branns suksess denne sesongen?

- For det første har de over tid bygget opp en solid stall med en rekke gode spillere. I tillegg har de et godt apparat rundt seg og en god og rydding organisering av klubben, sier Haugen.

Haugen har spilt 129 A-kamper for Brann siden debuten i 2002. Nå tror han gamleklubben går en lys fremtid i møte

- Slik det ser ut nå, så ser jeg ingen grunn til at Brann ikke skal bli et etablert topplag i årene fremover. Det jobbes utrolig godt i klubben for tiden, sier midtbanespilleren.

- Mjelde må ta æren
Mons Ivar Mjelde tok lite av æren for gullet etter seieren mot Lyn. Han ville først og fremst skryte av spillerne.

Men Haugen mener den vanligvis så sindige Brann-treneren må ta en større del av æren for sitt bidrag.

- Det er klart at han er en trener som liker seg best i bakgrunnen. Men han har trent Brann i fem år nå, og har jobbet hardt over lang tid. At Brann nå klarer å ta gull for første gang på 44 år må Mjelde ta en stor del av æren for, sammen med resten av trenerteamet, selvsagt, mener Haugen.

Og selv om mandagen ble en spesiell dag for Haugen er han ikke sikker på at sine lagkamerater i Tromsø gleder seg like mye over Brann-gullet.

- Men det vet jeg ikke helt sikkert. Jeg har ikke loddet stemningen, sier Brann og Mjeldes gullgutt.

Reklame

De beste kuppene du gjør på Milrab-salget