*Nettavisen* Sport.

- Modig gjort av Suarez

Foto: Matthew Peters / Getty / All Over Press

Liverpool-spissen får støtte etter at han nektet å ta Patrice Evra i hånden.

Det ble et voldsomt oppstyr da Luis Suarez valgte å spasere forbi Patrice Evra uten å ta franskmannen i hånden før forrige helgs kamp mellom Manchester United og Liverpool.

Uruguayaneren har senere gått ut med en offentlig beklagelse for sin oppførsel, men får nå støtte av Uruguays landslagskaptein.

- Suarez har baller
Diego Lugano mener nemlig at det var svært modig av Suarez å gjøre det han mente var riktig da verdens øyne var rettet mot ham.

- Du må ha baller for å gjøre det Suarez gjorde. Han fulgte sin overbevisning. Vi lever i et demokrati og hvis du ikke vil hilse på noen, så gjør du ikke det, sier Lugano på sin hjemmeside.

Midtstopperen er av den oppfatning at Suarez har fått ufortjent mye tyn og at det hele er en stor storm i et vannglass.

- Han har vært gjennom noen tøffe måneder som han ikke fortjente. Alle som har bånd til fotballen vet at dette er et stort sirkus, sier han.

Støttes av presidenten
Paris SG-spilleren mener det hele dreier seg om en vanlig krangel på fotballbanen og at det ikke har noen ting med rasisme å gjøre.

- Rasisme er et sensitivt tema i England, men vi vet alle at det ikke har noe å gjøre med det som skjedde mellom Luis og Manchester United-spilleren. Det er en fotballkrangel som mange moralister og hyklere har tjent på. Luis er den eneste uskyldig i denne situasjonen, sier Lugano.

Liverpool-spissen får også støtte fra Uruguays president, som også mener at hele situasjonen er blåst ut av proporsjoner.

- Det er solidaritet med Suarez. Han er ikke en rasist, og det vil han aldri bli heller. Han er en ydmyk gutt og et geni på fotballbanen, sier Jose Mujica til radiokanalen M24.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.